magyarfutball.hu

2008.01.30 Filkort kölcsönadta az Inter a Grosettonak

Az olasz másodosztályban szereplő Grosetto együtteséhez igazolt Filkor Attila. A 19 éves középpályást fél évre adja kölcsön az Inter Milan. A játékos a pepsifoci.hu-nak elmondta, egyáltalán nem csalódott amiatt, hogy a következő időszakot nem az Internél tölti, hiszen célja, hogy folyamatos játéklehetőséghez jusson, amire megvan minden esélye. A Grosetto jelenleg a 15. helyen áll a 22 csapatos mezőnyben, nyolc pontra állnak a kieső zónától.

- Több csapat is érdeklődött irántam, végül úgy döntöttem, hogy a Grosetto ajánlatát fogadom el - mondta Filkor a pepsifoci.hu-nak. - Bő öt hónapot leszek majd kölcsönben új csapatomnál.
Mit kell tudni az együttesről?
- A csapat nyugodtan játszhat, a cél a középmezőnyben való helytállás. Nincs állandó győzelmi kényszer. Az edzőmmel már beszéltem is, ő korábban a Parmát is irányította, nagyon szimpatikus szakembernek tűnik. Több volt élvonalbeli labdarúgó is akad a keretnél, ezért nyugodtan mondhatom, hogy erős csapathoz kerültem.
Csalódott vagy, hogy nem maradhatsz Milánóban?
- Egyáltalán nem, ez számomra egy remek lehetőség. A Primavera bajnokságot már "kinőttem", kifejezetten örülök ennek az új szerződésnek, hiszek abban, hogy rendszeresen lehetőséget kapok. Kikértem édesapám véleményét, Urbányi Istvánnal is beszéltem, de az Inter vezetői is támogattak a klubcserében, kiemelve azt, hogy továbbra is figyelik a játékomat.
Akár már hétvégén is a magyarokat is foglalkoztató Brescia ellen?
- Ma edzek először, nem hinném, hogy 2-3 edzés után azonnal pályára küld az edzőm, bár örülnék, ha mégis sor kerülne a bemutatkozásomra.
A pepsifoci.hu bemutatja Filkor új csapatát, az US Grosseto FC-t:
A toszkánai klubot 1912-ben alapították, alapszíne piros-fehér.
Története során többnyire alacsonyabb osztályokban szerepelt, a 2006-07-es idényben megnyerte a Serie C1 küzdelmeit, így jogot nyert a Serie B-ben való indulásra. A csapat edzője Stefano Pioli, aki játékosként megfordult többek között a Parma, a Juventus és a Fiorentina csapataiban is, edzőként pedig a Salernitana, a Modena és a Parma csapatait is irányította, mielőtt a Grossetohoz szerződött. A jelenlegi keret talán legismertebb játékosa a litván válogatott Tomas Danilevicius, aki a Livorno kölcsönjátékosaként szerepel a klubban. Rajta kívül a szintén Livornoból kölcsönzött Paulinho és a kétszeres osztrák válogatott Thomas Pichlmann az ismertebb nevek. A klub legnagyobb sikerének a 2006-07-es harmadosztályú bajnoki cím, illetve a Serie C1 csapatainak számára kiírt kupa elhódítása tekinthető.