magyarfutball.hu

2008.05.14 Ferenczit átadólistára tették Barnsleyban

Tavaly télen még megváltóként számítottak Ferenczi Istvánra a Championshipben szereplő Barnsleynál, idén azonban nem hozta a tőle várt gólokat, így Simon Davey menedzser átadólistára tette a hórihorgas magyar támadót. Noha egy évig még érvényes szerződés köti az északi csapathoz.

Az idény végén öt játékosnak köszönik meg a közös munkát az FA-kupa elődöntős Barnsleynál, többek között Ferenczi Istvánnak is. A 2007 telén szerződtetett remek felépítésű csatár két és féléves kontraktust kötött az északi csapattal, így a jövőre még érvényes szerződése ellenére tették átadólistára. Tavaly ugyanis még fél év sem kellett neki, hogy hat gólt szerezzen, addig második szezonjában már egy teljes év alatt szorgoskodott össze ugyanennyi találatot. A gárda eredményességére nem lehetett panasz, hiszen a Championshipben is magukra találtak, míg az FA-kupában egészen az elődöntőig meneteltek, de a gólokkal adós maradt a magyar válogatott támadó.
Ferenczi mellett egyébként Kim Christensen, Andy Johnson, Paul Reid és Sam Togwell is távozhat a klubtól – legalábbis Simon Davey menedzser döntése értelmében.