magyarfutball.hu

2020.02.26 Vida Kristopher a lengyel Piast Gliwice csapatához igazolt!

Mint – sajtóhírek alapján – beszámoltunk róla, küszöbön állt Vida Kristopher klubváltása. A DAC szombati bajnoki mérkőzésén (Ruzomberok, 0–0) Hélder Cristóvao vezetőedző a kispadra ültette, majd a meccs után így nyilatkozott róla: „Jelenleg nem jöhet számításba, hamarosan mindenki megérti, miért. Ennél többet nem mondhatok.” A sokat sejtető nyilatkozat után szerdán kiderült: Vida Kristopher Lengyelországba – ahol március 2-án zárul az átigazolási időszak –, a Piast Gliwicéhez szerződött, ahol 2023 nyaráig írt alá.
kép
Vida Kristopher 2016-ban a holland De Graafschaptól igazolt át a DAC-hoz, amelynek színeiben ez ideig 124 tétmérkőzésen szerepelve 32 gólt szerzett és 18 gólpasszt adott. Ebben az idényben 25 meccsen játszott, nyolc gólja mellett további négyet előkészített. Mivel élő szerződése volt a dunaszerdahelyiekkel, így a Piast Gliwicének fizetnie kellett játékjogának megszerzéséért. Az átigazolási díjat nem hozták nyilvánosságra.

„Nagyon sikeres őszi szezonon vagyok túl, de úgy éreztem, változásra van szükségem. Remélem, a Piast Gliwice segítségére tudok lenni, és jó eredményeket érhetünk el együtt – idézi a lengyel klub honlapja Vida Kristophert szerződése aláírása után. – A Piast nagyon jó klub, címvédő jelenleg Lengyelországban, ezért is döntöttem mellette. Éreztették velem, hogy számítanak rám, szeretném a pályán meghálálni a bizalmat.”