magyarfutball.hu

Magyarország Lucsánszky Tamás (? 1966.05.01 - )

nemzetiség
Magyarország
életkor
57 éves
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
?
eredmények / elismerések
?

edző

pályafutás
Budaörsi SC
2005 - 2012. nyara
Soroksár SC
2012. nyara - 2012. október
Nyíregyháza-Spartacus FC
2013. március 17 - 2014. június
Nyíregyháza-Spartacus FC (szakmai igazgató)
2014. június - 2014. október
Mezőkövesd Zsóry FC
2015. március - 2015. május 19
Soroksár SC
2015. október - 2017. június
Nyíregyháza-Spartacus FC
2017. június - 2018. május 10
Ferencvárosi TC (utánpótlás)
2019. január - 2019. március 11
MTK Budapest
2019. március 11 - 2019. május 23
?
2019 - 2020
Duna Aszfalt Tiszakécskei LC
2020. április
eredmények / elismerések
UEFA Pro Licence
?
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2019.03.11, 20:50 (szerk.: 2019.03.11, 20:52)
    Az MTK Budapest vezetése mindenben megállapodott Lucsánszky Tamással, így a következő időszakban ő irányítja vezetőedzőként csapatunkat.
    kép
    Az 52 éves szakember korábban sikeresen dolgozott több helyen is: 2014-ben ő juttatta fel az élvonalba a Nyíregyházát, ahol azonban már nem ő vezette a csapatot. 2016-ban pedig a statisztikák alapján a legeredményesebben dolgozó hazai edzőnek számított a profi osztályokat tekintve: abban az évben a megszerezhető pontok közel 70%-át gyűjtötte be a Soroksár élén, csapatával sokáig feljutó helyen állt többek között a Nyíregyháza, a Puskás Akadémia, a ZTE vagy a Békéscsaba előtt. Az összes bajnoki osztályban van aranyérme, ahol eddig dolgozott.

    – Hogyan fogadta az MTK Budapest megkeresését?
    – Egy percig sem gondolkodtam a felkérésen, mert nagyon nagy kihívásnak tartom. Nem árulok el titkot azzal – ezt a környezetemben lévők már régóta tudják –, hogy én MTK-szurkoló vagyok, így nekem ez a felkérés dupla kihívást jelent. 20 éven át dolgoztam egy ilyen komoly lehetőségért, edzői karrierem csúcsának nevezném ezt a felkérést, így természetesen szeretnék élni a klub részéről felém mutatott bizalommal. Igyekeztem MTK-múltú stábot összerakni: Farkas Attilával és Nagy Gáborral korábban sikeresen dolgoztunk együtt, de Farkas Viktor is a stáb tagja lesz.

    – Edzőként hogyan jellemezné magát?
    – Pragmatikus embernek és edzőnek tartom magam. Szeretek precízen dolgozni, és bár a futballban nehéz mindenre előre felkészülni, de megpróbálok a lehető legtöbb dolgot megtervezni. Fontosnak tartom azt, hogy egy játékos a meccsre való felkészülés során minél több információt megkapjon ahhoz, hogy kritikus helyzetben tudja, mire is számítson.

    – A hétvégén újabb fontos mérkőzés vár a csapatra a Puskás Akadémia otthonában. Mire lesz elég ez a pár nap?
    – Az ismerkedés jegyében telik el, a lehető legjobb összetételt kell megtalálni a hadra fogható játékosokból. Természetesen tudom, hogy sok hiányzónk akad, ezért az első időszakban csak a bevethető játékosokra tudok számítani, de összességében elmondható, hogy az MTK teljes keretét kulturált, intelligens futballra alkalmas játékosok alkotják, és az ilyen típusú játékosokhoz ugyanilyen módon kell hozzányúlni. A futball az egyensúlyok sportja, a célom az, hogy mind a védekezésünket, mind a támadójátékunkat mi irányítsuk. Ehhez persze idő kell, de tudom, hogy a futballban ebből rendre kevés van. Az MTK-nak ráadásul van egy filozófiája, hiszen úgy kell eredményesen dolgozni, hogy közben fiatalokat is sikeresen a csapatba tudjunk építeni. Komplex feladat, ezért is érdekes a kihívás, de állok elébe.

    – Eddig minden osztályban bajnok lett, ahol dolgozott. Az első NB I-es idénye elé hogyan tekint?
    – Minden elsőnek van jelentősége az ember életében, de miután már több mint 300 NB II-es mérkőzés tapasztalata van a hátam mögött, nagy vizsgadrukk nincs bennem.

    2019.03.11
    http://mtkbudapest.hu/hirek/lucsanszky-„egy-percig-sem-gondolkodtam-a-felkeresen”-interju