magyarfutball.hu

2003.07.03 Erős Károly ismét lilában

Újabb játékossal gyarapodott az újpesti keret: a csütörtök délelőtt leigazolt Erős Károly nem új fiú a Megyeri úton, hiszen szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt kellett elhagynia a lila-fehéreket, mivel akkor még az MTK labdarúgója volt, és csak kölcsönben szerepelt a IV. kerületben.

Nos, Erős Károly már nem az MTK futballistája, pedig még egy év lehetett volna hátra a Hungária körúti szerződéséből, ám a játékos megegyezett a klubbal, így ingyen igazolhatóvá vált. Ezt kihasználva a lila-fehérek azonnal kétéves szerződést kötöttek vele.
"Ôszintén szólva, magam sem gondoltam volna, hogy valaha még az Újpest labdarúgója leszek – mondta a megállapodás után Erős Károly. – Örülök, hogy itt lehetek, hiszen jó csapatba kerültem, profi körülmények között készülhetek, és az is sokat számított az elhatározásomban, hogy Mezey György készíti fel az együttest. Szerintem az Újpest ősszel igen jó gárda lesz, és remélem, én is hozzá tudok majd tenni e sikerekhez. Harmincegy éves vagyok, Magyarországon sokan már öregnek tartanak, de én úgy gondolom, hogy lehet még néhány jó évem.”
Nagyjából tehát összeállt már az újpesti keret. Apróbb változások még várhatóak, hiszen a lila-fehérek továbbra is tárgyalnak a kaposvári Rajczi Péterrel, és a Zalaegerszegen szereplő Urbán Flórián szerződtetéséről sem tettek még le, ehhez persze az is kell, hogy valakit – például Tokody Tibort, akiről a 20. oldalon olvashatnak – eladjanak.
Csütörtök délután azok az újpestiek, akik nem játszottak szerdán a ZTE ellen, a Megyeri úton a Váccal mérkőztek. Pályára lépett Horváth Ferenc is, akinek több külföldi ajánlata van, Mezey György pedig úgy döntött, hogy csak a második csapatban számít rá, mivel az első együttesben csak olyanok kaphatnak helyet, akikre az ősszel bizton számíthat a szakmai igazgató.