magyarfutball.hu

2007.06.19 Erős Károly és Kőhalmi András távozott a lila-fehér csapattól

A magyar labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Újpest FC ma közös megegyezéssel szerződést bontott két játékosával: Erős Károllyal és Kőhalmi Andrással. Mindkét játékos így szabadon igazolhatóvá vált – adta hírűl a lila-fehér egyesület hivatalos honlapja, az ujpestfc.hu.

Nem lesz az elkövetkező szezonban az Újpest labdarúgója Erös Károly. A harmincöt éves középpályás szolgálataira nem tart igényt Urbányi István vezetőedző, így a klub kedden közös megegyezéssel szerződést bontott a nagy munkabírású játékossal. Erős 2003-ban érkezett a klubhoz (előtte a 2001/2002-es idényben is a lila-fehérek alkalmazásában állt), és a mai napig az újpesti alakulatot szolgálta. A veterán labdarúgó 141 alkalommal viselte tétmérkőzésen az újpesti mezt, ezen találkozók alakalmával 10-szer talált be az ellenfelek kapujába.

Valószínűleg nem marad sokáig csapat nélkül a középpályás. Kutasi Róbert a REAC klubigazgatója ugyanis már jelezte: igényt tartana a labdarúgó szolgálataira. Most már csak Erőssel kell megegyezniük a rákospalotaiaknak.

„Az öltözőben is azzal búcsúztam el, hogy csodálatos öt évet töltöttem el Újpesten. Rengeteg szépet kaptam a klubtól, és valóban korrekt módon váltunk el, ami lehet, hogy a kívülállóknak most furcsának tűnik. Mindkét fél tiszteletben tartotta a másik akaratát, és világosan elmondta a céljait, ezért is beszélünk közös megegyezésről.” – szólt a már-már idilli képet festő Erős nyilatkozata a honlapon.

Kőhalmi András is távozik a csapattól. A hírek eddig arról szóltak, hogy a klub szabadlistára tette a játékost, aki így megfelelő ajánlat esetén távozhatott volna Újpestről. Kedden azonban a két fél megegyezett, így akárcsak Erőssel, szerződést bontott a lila-fehér vezetés. A 25 esztendős Kőhalmi négy esztendőn keresztül játszott az Újpest felnőtt csapatában, összesen 57 első osztályú találkozón 3-szor talált az ellenfelek hálójába.