magyarfutball.hu

2005.12.31 A tavasszal gyepre léphet az ifjú mezőgazdász is

Mondta, hogy egyszer még visszatérhet, ám ahogy teltek a hónapok, ezt már egyre kevesebben hitték el. Pedig Dvéri Zsolt a jelek szerint nagyon is komolyan gondolta a visszatérést. Pénteki számunkban rövid hírben megírtuk: a négyszeres válogatott középpályás ismét profi lesz, viszszatér Fehérvárra.

A 29 esztendős, remek képességekkel megáldott Dvéri Zsolt a 2003–2004-es idény végén gondolta úgy, hogy köszöni szépen, neki ennyi elég volt a magyar profi futballból. Bejelentésével, miszerint visszavonul, alaposan meglepte a futballtársadalmat, ám hiába győzködték barátok és ismeretlenek, ő már döntött. Kész tervvel vágott neki az új életnek, először is leigazolt a megyei másodosztályú Seregélyes csapatához, majd azzal a lendülettel kezdett bele egy családi vállalkozásba, hogy mezőgazdászként is sikeres legyen. Mindez tartott másfél évig, és most, úgy tűnik, vége az önkéntes száműzetésnek: Dvéri Zsolt a tavasszal ismét az élvonalban rúgja a labdát az FC Fehérvár színeiben.

– Mivel győzték meg?
– Elsősorban magamat kellett meggyőznöm – mondta Dvéri zsolt. – Gál László ügyvezető hívott fel néhány héttel ezelőtt, és azt mondta: gyere, "Drazsé", üljünk le, és beszéljünk a közös jövőről, mert neked most segítened kell, hiszen láthatod, sporttörténelmet írhatunk Székesfehérvárott.

– Több klub is megkereste, de ön újra és újra kikosarazta a kérőket…
– …jó, jó, ez igaz, de a Vidi – mert nekem az FC Fehérvár már csak Vidi marad… –, az más. Ezt a csapatot gyerekkorom óta szeretem, hozzátartozik az életemhez, az ősszel is ott voltam néhány meccsen, s mondhatom, öröm nézni ennek a csapatnak a játékát. Ez volt az egyik ok, amely miatt meggondoltam magam, a másik pedig az a jövőkép, amelyet Gál László felvázolt előttem. Azt hiszem, hiba lenne, ha nem élnék ezzel a lehetőséggel.