magyarfutball.hu

2010.01.14 Visszavonul a Vidi-ikon, de Mezey még számít rá

Játékos-edzőként folytatja a Videotonnál a pályafutását Dvéri Zsolt, aki pár megszakítással 1994 óta szolgálja a fehérvári gárda felnőtt-csapatát. A korábbi válogatott több sérüléssel is bajlódott az utóbbi hónapokban, így úgy látta jobbnak, ha visszavonul az aktív játéktól, de Mezey György - elsősorban az edzői stábban - a jövőben is számít a futballistára.

A vidi.hu beszámolója szerint az egyezség csütörtökön született meg dr. Mezey György vezetőedző és a középpályás között.
- Nem vagyok már mai gyerek, átlátom a helyzetemet. Az elmúlt időszakban sok kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódtam, ezért a csapatban kevesebbet is szerepeltem, de megmondom őszintén, nem szeretnék már a mindennapos pörgésben teljes erőbedobással részt venni. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy a csapatot sem akarom itt hagyni – nyilatkozta Dvéri Zsolt a klubhonlapnak.
A Vidi mestere sem szerette volna, ha „Drazsé” távozik a csapattól, így jött létre a mindkét fél számára előnyös megállapodás.
- Semmi szín alatt nem akartam elengedni Dvérit a csapattól, sőt - ugyan még élő szerződése van - felajánlottam neki egy újabb, egy éves kontraktust. Zsolt rutinos, jó játékos és remek személyiség. Sajnáltam volna, ha elszakad a Vidi-családtól – dicsérte játékosát Mezey György.
A kompromisszumos megoldás értelmében a 33 éves Dvérire továbbra is számít a tréner, ha kell, akár játékosként is, de péntektől az edzések mellett az edzői stáb munkáját is segíti, elsősorban az egyéni foglalkozások terén. Első feladatát már meg is kapta: a fiatal Ponczók Csaba felkészítésében vesz részt.