magyarfutball.hu

2004.09.23 Dragóner hivatalosan is a Guimaraesé

Dragóner Attila portugál klubja, a Guimaraes megegyezett a belga Molenbeekkel, így a válogatott védő két hónap kihagyás után akár már szombaton pályára léphet az FC Porto elleni bajnoki mérkőzésen.

"Nagyon nehéz két hónap van mögöttem" - nyilatkozta az FTC.hu-nak Dragóner. "Próbáltam csak arra koncentrálni, amihez értek, edzettem keményen, de nem lehetett teljesen kikapcsolni a külső körülményeket. Nem értettem, hogy amikor a két klub nem tudott megegyezni és a FIFA segítségét kérte, akkor a nemzetközi szövetség miért nem tett semmit. A FIFA azt kérte, hogy próbáljuk meg egymás között rendezni a vitás kérdéseket."

A védő elmondta, nincs próbléma az erőnlétével, hiszen az edzések mellett felkészülési mérkőzéseken is rendszeresen pályára lépett, legutóbb szerdán, a Celta Vigo ellen.

Dragóner játékjogát augusztus elején függesztette fel a FIFA, miután a játékos úgy állapodott meg Guimaraessel, hogy korábban kettő plusz egy évre már elkötelezte magát a brüsszeli klubhoz. A mostani megegyezés - melynek részleteiről Dargóner nem kíván beszélni - után már nincs szükség a nemzetközi szövetség állásfoglalására, így a 27-szeres válogatott hátvédnek eltiltásra sem kell számítania.