magyarfutball.hu

2015.08.31 Kecskés Ákos az Újpestbe igazolt

kép
Klubunk egyéves kölcsönszerződést írt alá az Atalantával Ákos játékjogaiért. A fiatal tehetség az olasz Primavera B bajnokságban 19 mérkőzésen lépett pályára, és a lehetséges 1710 játékpercből 1361-et a pályán is töltött, mondhatni, amikor pályára lépett, minden alkalommal majdnem végig is játszotta az összes mérkőzést, valamint idén január 25-én az Inter elleni találkozón, a 39. percben ő szerezte meg akkori csapata vezető gólját (a mérkőzés 1 – 1-es döntetlennel ért véget).

Kölcsönbe érkező játékosunk az U14-től kezdve minden korosztályos válogatottban szerepelt, és az idei U20-as világbajnokság brazilok elleni mérkőzésén egy gólpasszt is adott. Azt a mérkőzést végül 2 – 1-es arányban fiataljaink sajnos elveszítették.

Természetesen ma délben a kötelező formalitások és a szignók után új játékosunkkal is beszélgettünk egy kicsit.

Mikor érkezett a megkeresés, és hogy fogadtad?

Hosszú folyamat volt, míg a klubok egymás közt megegyeztek, ha jól tudom, nagyjából 3 hétig tárgyaltak. Én személy szerint nagyon pozitívan fogadtam és örömmel értesültem róla, hisz’ az Újpest hírneve és eredményei megkérdőjelezhetetlenek. Még Olaszországban is sokan ismerik a lila klubot. Nekem ez egy nagyon jó fejlődési lehetőség, és jó szakasz lehet a pályafutásom során. Örömmel és nagy bizonyítási vággyal jövök a Megyeri útra.

Kiket ismersz a jelenlegi keretből?

Banai Dáviddal ugye az utánpótlás válogatottban együtt játszom, ezért nagyon jó vele a kapcsolatom, ma délután is találkozunk, de ismerem Sallói Dánielt és Gubacsi Zoltánt is.

Követted-e az Újpest mérkőzéseit, akár az elmúlt szezonokban, akár idén?

Természetesen. Annak ellenére, hogy Olaszországban éltem, az idei szezonból az összes meccsüket láttam, sőt a tegnapi DVTK elleni mérkőzést a helyszínen tekintettem meg, és roppantul sajnálom a végjátékot, nem így kellett volna alakulnia a mérkőzés végeredményének. Nekem egyebek mellett a Vasas elleni párharc tetszett a legjobban, szerintem ott nagyon jól játszott a csapat. Azt gondolom a keret kicsi, de jó. Nagyon jól képzett játékosok vannak a csapatban, csak a helyzetkihasználásokban kell a jövőben fejlődni.

A következő mérkőzés maga a derbi lesz, várod?

Nagyon. Szeretnék ott debütálni, az igen emlékezetes pillanat lenne számomra.