magyarfutball.hu

2004.09.21 Détári Lajos lett a Nyíregyháza vezetőedzője!

A Nyíregyháza hat forduló után három ponttal az utolsó előtti helyen áll az Arany Ászok Ligában, a szabolcsi klub vezetősége emiatt látta indokoltnak a váltást.

Az új edzőpáros tagjai közül Szabó András rendelkezik az élvonalban szükséges pro-licenccel, és érdekesség, hogy a nevük a szintén edzőváltás küszöbén álló Diósgyőrnél is felvetődött a napokban.

Détáriék szerdán az NBII-es Bőcs elleni Magyar Kupa mérkőzésen mutatkozhatnak be, majd szombaton a keleti rangadón a Debrecen érkezik Nyíregyházára.

Szabó András utoljára az akkor még másodosztályú Pápánál tevékenykedett, míg Détári Lajos a nyáron egy ideig a Diósgyőr edzéseit vezette, majd Kiprich József érkeztével távozott Miskolcról, és azóta a Budapest-bajnokság I/B osztályában szereplő Unione csapatát irányította játékos-edzőként.

- Gyakran látta játszani az elmúlt időszakban a nyírségi együttest?
- Nem mondanám, hogy jól ismerem a csapatot, ráadásul váratlanul ért a tulajdonos felkérése, ettől függetlenül bizakodó vagyok, hogy sikerül elérni a kitűzött célt.

- Mi az a bizonyos cél, a biztos bennmaradás?
- Én annál jóval többet szeretnék elérni Nyíregyházán. A tulajdonos szeretné, ha legalább megismételnénk, vagy túlszárnyalnánk a klub eddigi legjobb szereplést, ami ha jól tudom, a nyolcvanas évek elején a 7. hely volt a bajnokságban. Erre ismeretlenül is képesnek tartom a csapatot. Bizakodásomat erősíti, hogy ahol eddig edzőként dolgoztam, sikerült megtalálnom a hangot a játékosokkal, s bár sokszor leírták a csapataimat, mégis eredményt produkáltam.

- Mivel Szabó Andrásnak van az élvonalbeli edzőséghez szükséges pro licence, önnek viszont nincs, adja magát a kérdés: milyen funkcióban irányítja majd a gárdát?
- Ezt még nem pontosítottuk, lehet, hogy szakmai igazgatóként. A lényeg, hogy a felelősség az enyém. Ugyanakkor Szabó Andrással már korábban is remekül dolgoztunk együtt, régi barátság a miénk, ezért a szakmai munka folyamatossága biztosított.

- Mennyire motiválja, hogy éppen a keleti rangadón, a Debrecen ellen mutatkozhat be a nyírségi kispadon?
- Kifejezetten örülök, hiszen a legjobb magyar csapat ellen mutathatjuk meg, milyen jó a Nyíregyháza. Persze előbb a szerdai, Bőcs elleni kupameccsre készülünk, hiszen az legalább olyan fontos számunkra.