magyarfutball.hu

2012.05.11 Détári Lajos hosszabbított a Ferencvárossal!

Détári Lajos az őszi szezonban vette át a Ferencváros irányítását, azt követően, hogy Prukner László közös megegyezéssel távozott a csapattól. Détári szeptemberben éppen a Prukner vezette ZTE ellen ült először a zöld-fehérek kispadján, és a győztes bemutatkozást (2–0) követően irányításával az együttes megkezdte a pontok gyűjtését, miután az első hét fordulóban – ebből az első öt meccsen Prukner László, a másik kettőn Nagy Tamás ült a kispadon – mindössze két pontot szerzett.
Détári a 14. helyen vette át az alakulatot, amely jelenleg a 10. helyen áll. Irányításával a bajnokságban és a Magyar Kupában tíz győzelmet, hat döntetlent és hét vereséget számlál a csapat.
A vezetők a jelek szerint elégedettek a szakember munkájával, ezért a mai sajtótájékoztatón meghosszabbították egy plusz egy évvel a nyáron lejáró szerződését – Détári az újságírók előtt írta alá új kontraktusát. A Nemzeti Sport már korábban jelezte, hogy a felek tulajdonképpen már megegyeztek és a hosszabbításra hamarosan sor kerül, így a mai aláírás tulajdonképpen már csak formalitás volt.
„Amikor Détári Lajos szeptemberben átvette a csapat irányítását, akkor nem volt könnyű helyzetben, mivel csak két pont állt a Ferencváros neve mellett. Innen kellett valamit kitalálnia, hogy a Ferencvárossal ne történjen tragédia, szeretném megköszönni, hogy ebben a helyzetben is gondolkodás nélkül igent mondott a hívásunkra. Détári Lajos 20 bajnoki mérkőzésen irányította a Ferencvárost, ebből 9-et megnyertünk, 4-en döntetlent értünk el, 7-szer kikaptunk, ez 51 százalékos teljesítmény. Ha az ő irányításától számoljuk az összes NB I-es csapat eredményét, akkor jelenleg az ötödik helyen állna a Ferencváros. Úgy döntöttünk, hogy Détári Lajos szerződését 2013. június 30-ig meghosszabbítjuk. Amennyiben a következő bajnokságban az első három között zárunk, vagy megnyerjük a Magyar Kupát – úgy, hogy közben a bajnokságban nem végzünk a hatodiknál rosszabb helyen –, akkor ez a szerződés automatikusan egy évvel meghosszabbodik. Ellenkező esetben leülünk tárgyalni. Úgy érezzük, hogy Détári Lajossal jó úton járunk, sok sikert kívánunk neki a folytatáshoz!" – nyilatkozta Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója a fradi.hu-nak.
Orosz Pált követően Détári Lajos is elmondta a véleményét a szerződéshosszabbítással kapcsolatban.
„Először is nagyon boldog vagyok. Hatalmas lehetőségként tekintettem arra, hogy a Fradi edzője lehetek, élni kívántam ezzel a bizalommal. Ennek meg lett az eredménye, mert szerződést hosszabbított velem a klub. Három mérkőzés még hátra van a mostani bajnokságból, de már nagyon komolyan készülünk a következő pontvadászatra. Tudjuk, hogy a keretet meg kell erősíteni. Olyan játékosokat akarunk igazolni, akik az első perctől kezdve a kilencvenedikig felszántják a pályát, de emellett tudnak futballozni is. Örülök a szerződéshosszabbításnak, de most az Újpest-meccs a legfontosabb. Az egész egyesület a héten azért dolgozott, hogy szombaton ezt a nagy Fradi-tábort győzelemmel tudjuk megörvendeztetni" – mondta Détári Lajos, az FTC szakmai igazgatója.
A szakember a Nemzeti Sport Online kérdésére is elsősorban a jövőről beszélt.
„Nagyon jó érezni, hogy bíznak bennem, és most ezt a bizalmat erősítette meg az új szerződés. Volt mélypontja a szezonnak, de már csak felfelé vezet az út, van hová építkezni. Ugyanakkor úgy gondolom, a következő szezonban utolérhető a Debrecen, Győr, Videoton trió" – nyilatkozta az NSO-nak Détári Lajos. A szakember a kerettel kapcsolatban elmondta, a téli szerzemények beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, nyáron további erősítésekre lesz szükség, de a jövőben is elsősorban fiatal magyar játékosok igazolásában gondolkodnak.