magyarfutball.hu

2011.08.30 Détári Lajos lett a Ferencváros vezetőedzője!

A szezon végéig szerződtetett Détári hivatalosan szakmai igazgatóként veszi át a zöld-fehér csapat irányítását, segítője Nagy Tamás, azaz a korábbi tréner, Prukner László jobbkeze lesz. A kapusok felkészítése Balogh Tamás korábbi FTC-kapus feladata lesz.
A Nemzeti Sport információi szerint a korábbi világválogatott játékost két hete kereste meg először Kubatov Gábor, az FTC elnöke, mielőtt kedden megszületett volna a megállapodás.
Détári Lajos 2000-ben, a nagyváradi FC Bihornál kezdte el edzői karrierjét, amelynek során először 2002-ben dolgozott a magyar élvonalban – játékoskori alapklubja, a Bp. Honvéd csapatát irányította. Első nagy edzői sikere a Szombathelyi Haladás élvonalba juttatása volt (2003).
A korábbi világválogatott futballista Vietnamban és Görögországban is dolgozott edzőként, egyaránt állomása volt munkálkodásának Tatabánya, Nyíregyháza, Sopron és Siófok. Bozsik Péter szövetségi kapitány segítőjeként Détári 2006–2007-ben a válogatott stábjában is dolgozott. A mostani idénynek az NB II Keleti csoportjában szereplő Vecsés szakvezetőjeként vágott neki.
Mint ismert, a nyáron kevés pénzből erősítő Ferencváros nagyon rosszul kezdte a szezont. Miközben az Európa-liga selejtezőjében egy kört ment, sőt a következőből is kis híján továbbjutott a norvég Aalesund ellenében, a bajnokságban két döntetlen mellett öt vereséget szenvedett. A helyzetet súlyosbította Liban Abdi és Andrezinho sportszerűtlen magatartása, a két játékos keretből való kizárása.
A vesszőfutás Prukner László szakmai igazgató lemondásához vezetett. A legutóbbi két fordulóban Prukner korábbi segítője, Nagy Tamás dirigálta a csapatot, ám vele sem sikerült pontot szerezni – előbb a Haladás, majd a Vasas győzte le a zöld-fehéreket.
Korábban felvetődött László Csaba, sőt Selymes Tibor vezetőedzői kinevezése is, ám a Ferencváros vezetősége egyik erdélyi szakemberrel sem jutott egyezségre. Holland szakember érkezését is rebesgették, ám ez a vonal is elhalt, és végül magyar szakvezetője lett a Fradinak
Détári játékosként már volt a Ferencváros alkalmazottja, olaszországi légióskodását rövid időre megszakítva 1993-ban játékosként már állt a zöld-fehér klub alkalmazásában.
A megállapodás tényét a 12.30-kor kezdődő sajtótájékoztatón jelentette be a zöld-fehér klub elnöke, Kubatov Gábor.