magyarfutball.hu

2020.02.27 Cseri Tamás hosszabbított Mezőkövesden!

Csapatunk kapitánya kiváló formában van, remek idényt fut ebben a szezonban. A rutinos középpályással az eddigi bajnoki szereplésről, további várakozásairól és a szerződéshosszabbítás okairól is beszélgettünk.

– Nagyszerű teljesítményt nyújt a csapat ebben a szezonban, hiszen lényegében a pontvadászat kezdete óta a dobogón álltok. A bajnokság kétharmadánál hogyan értékeled az eddigi szerepléseteket?
– Úgy gondolom, az eredmény is azt mutatja, hogy a csapat gyorsan összeállt, az új játékosok hamar beilleszkedtek és a játékrendszert is gyorsan elsajátították. Az eredményességhez hozzátartozik, hogy a csapat korábbi magja is hozza azt a teljesítményt, amit elvárnak tőlük, véleményem szerint ennek köszönhető, hogy a jó szereplés.

– Harmadik éve játszol Mezőkövesden, eddig minden szezonban eljutottál 4 találatig, jelenleg pedig már 5 gólnál tartasz. Mi a véleményed a saját teljesítményedről?
– Őszintén szólva nem szoktam a saját teljesítményemmel külön foglalkozni, nekem mindig az a legfontosabb, hogy a csapat jól szerepeljen. Első számomra a csapat és utána jöhetnek az egyéni értékek.

– Még egy teljes kört fogtok lejátszani a szezonban, mire számítasz a hátralévő mérkőzéseken?
– Azt várom, hogy ugyanolyan kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtsunk és ugyanazt a játékot hozzuk, mint korábban. Az, hogy ez eredményben mit fog jelenteni, azt majd később meglátjuk.

– A Magyar Kupában is sikerrel veszitek az akadályokat, a Hévíz, a Sényő, az ETO FC Győr után a Kaposvárt is legyőztétek, a következő ellenfél pedig a Puskás Akadémia lesz. Mit vársz a következő rivális ellen?
– Tavaly is eljutottunk a negyeddöntőig, pontosan ebben a körben estünk ki a kupából. A Puskás Akadémia nagyon jó csapat, de bízom benne, hogy sikerül őket megverni és kiejteni. Idén még egyszer sem győztek le bennünket, remélem, hogy ez így marad a továbbiakban is.

– Mindenki azt hangsúlyozza, hogy nagyon jó a közösség, családias a légkör az öltözőben. Mekkora szerepe van ennek a pályán nyújtott teljesítményben és az eredményes szereplésben?
– Véleményem szerint ez az egyik legfontosabb összetevő a sikeres szereplésben. Látszik, hogy senki sem siet haza az edzések után, le tudunk ülni egy asztalhoz és jókat beszélgetünk. Ez nagyon fontos, ezért vagyunk egységesek és ez meglátszik a pályán is.

– Több új labdarúgó is érkezett a téli szezonban. Csapatkapitányként, hogyan tudod segíteni az új játékosok beilleszkedését?
– Mindannyian, akik régebb óta itt vagyunk, igyekszünk segíteni az új játékosoknak. Már az edzőtábor alatt is érezhették, hogy befogadtuk őket és ezáltal nekik is sokkal könnyebb volt beilleszkedniük. Folyamatosan beszélgettünk és beszélgetünk velük, ezzel is segítettük, segítjük a dolgukat.

– Mi a véleményed Kuttor Attila vezetőedző és a szakmai stáb munkájáról?
– Van egy elképzelésük a futballról, amióta itt vannak, következetesen ezt a vonalat képviselik. Úgy gondolom, az eredmények azt mutatják és bizonyítják, hogy ők és a csapat is jó úton jár.

– A szurkolók nagy örömére meghosszabbítottad szerződésedet a klubbal, így a jövőben is a Mezőkövesdet fogod erősíteni. Miért döntöttél a hosszabbítás mellett?
– Jól érzem magam a csapatban és a városban is. Nagy dolog számomra, hogy amikor 2017-ben leigazolt a klub, az elnök úr nagyon szerette volna, ha Mezőkövesdre jövök, ezért neki is köszönhetem, hogy NB I-es labdarúgó lettem. Azt sem szabad elfelejteni, hogy egy olyan társaság jött össze itt Kövesden, amelyik még egy jó pár évig együtt maradhat, hogyha a stáb, valamint a klubvezetés is így szeretné és közösen szép eredményeket érhetünk el.

– Decemberben megszületett második gyermeketek. Hogyan telnek a mindennapjaitok és mit jelent számodra a nyugodt családi háttér?
– Számomra nagyon fontos, hogy a családi háttér nyugodt legyen, a szerződéshosszabbításkor az is sokat jelentett, hogy a családom jól érzi itt magát. Úgy érzem, hogy a családom is bekerült úgymond a kövesdi családba, elfogadják és megismerik őket. Jól érezzük magunkat a városban, ezáltal én is jó teljesítményt tudok nyújtani. Ami azt illeti, nagyon szeretek a gyermekeimmel játszani, valamint sokat szoktunk kirándulni, emellett szabadidőmben nagyon szeretek barkácsolni.

Névjegy
Név: Cseri Tamás
Születési hely: Győr
Születési idő: 1988. 01. 15.
Magasság: 174 cm
Súly: 73 kg
Poszt: középpályás

Cseri pályafutása
Cseri Tamás Győrben kezdett el futballozni, fiatalon még a Gyirmót, valamint a Ferencváros együttesében szerepelt, első felnőtt csapata 2007-ben a Mosonmagyaróvár volt. Ezután pályafutása során megfordult a Pécs, a Győr II, a BKV Előre, a Gyirmót, valamint a Kisvárda gárdájában, csapatunkat 2017 nyarától erősíti.

Cseri Tamás pályafutása:
Győr (2003-ig)
Gyirmót (2003-2004)
Ferencváros (2004-2007)
Mosonmagyaróvár (2007–2008)
Győri ETO II (2008–2009)
Pécsi MFC (2009–2010)
BKV Előre (2010–2011)
Gyirmót (2011–2015)
Kisvárda (2015–2017)
Mezőkövesd (2017–)
NB I-es meccs/gól: 84/13