magyarfutball.hu

2022.02.09 Varga Kevin a svájci Young Boys csapatához igazolt!

Varga Kevin kölcsönbe távozott török együttesétől. A Young Boys közleménye szerint a két klub közötti megállapodás alapján a svájci gárdának nincs opciós joga végleg megvásárolni a 25 esztendős támadó játékjogát.

A 13-szoros válogatott futballista 2020 szeptemberében a Debreceni VSC-től igazolt az isztambuli csapathoz, amelynek színeiben a mostani idényben 16 tétmérkőzésen lépett pályára (ebből nyolcszor csereként), és összesen két gólt szerzett.

A berni együttesnek azért volt szüksége új szélsőre, mert a 28 éves svájci válogatott, a bajnokságban 13 meccsen összesen kilencszer eredményes Christian Fassnachtnak közel két hónapot kell kihagynia bokasérülés miatt.

Varga Kevinnek 2023 nyaráig szóló szerződése van a Kasimpasával.

A Young Boys húsz fordulót követően 36 szerzett ponttal a harmadik helyen áll a tabellán, az éllovas FC Zürich előnye tíz pont, a második Baselnek 37 pontja van.

A Young Boys a mostani évadban a Bajnokok Ligájában indult. A selejtezőben többek között kiejtette az FTC-t is. A főtáblán – egy győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel – az utolsó, negyedik helyen végzett az F-csoportban a Manchester United, a Villarreal és az Atalanta mögött.

Tavasszal Varga Kevin mellett Bolla Bendegúz is a svájci első osztályban futballozhat. A válogatott jobbhátvéd a Wolverhampton Wandererstől szerepel kölcsönben a Grasshoppersben. Továbbá a Puskás Akadémia 17 esztendős tehetsége, Gruber Zsombor kölcsönben a Basel utánpótlásában játszik.