magyarfutball.hu

2021.02.14 Berecz Zsombor visszatért a Vasashoz!

kép

Berecz Zsombor 2009-ben, 13 évesen kezdte el vasasos pályafutását. Az 1995-ös születésű középpályás végigjárta a ranglétrát, korosztályos csapataink meghatározó tagja volt, így nem meglepő, hogy 2012-ben utánpótlásunk első játékosaként kapott profi szerződést a Vasas Kubala Akadémián. A fiatal tehetség töretlenül folytatta fejlődését, bemutatkozott a felnőttek között is: 2013 áprilisában Magyar Kupa-elődöntőn debütált, majd alapemberré vált a Vasas felnőtt csapatában és fiatal kora ellenére hamarosan a csapatkapitányi karszalag is a karjára került. Játékával nagyban segítette klubunkat az élvonalba történő visszajutásban, a 2016/17-es szezonban pedig bajnoki bronzot és a Magyar Kupában ezüstérmet ünnepelhetett Angyalföldön. 2018-ban a Videoton vásárolta ki szerződéséből, ahonnan Mezőkövesdre került. Tavaly a Mezőkövesd Zsóry FC-vel a Magyar Kupa döntőjébe jutott, a Nemzeti Sport osztályzatai alapján pedig beválasztották az év csapatába. A 2020/21-es szezonban a Mezőkövesd csapatkapitányaként 21 forduló alatt minden alkalommal kezdőjátékosként lépett pályára, továbbá a házi góllövőlistát is vezeti csapatában (Besirovic és Jurina mellett).

Berecz Zsombor eddigi pályafutása során 405 tétmérkőzésen lépett pályára, melyek közül 273 alkalommal Vasas-játékosként szerepelt - 113 mérkőzésen akadémiai mezben, 160 találkozón a felnőtt keret tagjaként. 133-szor talált be az ellenfelek kapujába, melyek közül 106 gól a Vasas színeiben született. Teljesítményének köszönhetően a korosztályos válogatottak alapembere lett, részt vett a 2015-ös U20-as labdarúgó-világbajnokságon, majd a felnőtt keretben is debütált, a Svédország elleni találkozón éppen akkori csapattársát, Vida Mátét váltotta.

Nagy Miklós, a Vasas FC sportigazgatója:
- A téli átigazolási szezonban egyetlen csapatrészben terveztünk erősítést. Olyan középpályást kerestünk, aki a védekezésből és a támadások szervezéséből egyaránt kiveszi a részét és további tartást adhat a csapatunknak. Berecz Zsombor képességei vitathatatlanok, technikailag képzett, párharcerős, nagy munkabírású játékos, aki fiatal kora ellenére komoly élvonalbeli tapasztalattal rendelkezik. A szakmai szempontok mellett számomra szimbolikus jelentőséggel is bír a visszaszerzése, hiszen saját nevelésű játékosként, korábbi csapatkapitányunkként három évvel ezelőtt - egy kieső és szétesőben lévő csapatból - éppen akkor vásárolták ki a szerződéséből, mielőtt átvettem az akadémia irányítását. Klubunkban azóta jelentős változások történtek és bízom benne, hogy visszatérése a Vasas és Zsombor számára egyaránt fontos mérföldkő közös céljaink elérésének az útján. Ennek érdekében 2024. június 30-ig tartó szerződést kötöttünk vele.

Berecz Zsombor, a Vasas visszatérő játékosa:
- Nagyon boldog vagyok és őszintén örülök annak, hogy visszakerülhettem a nevelőegyesületemhez. Az elmúlt egy évben rengeteg pozitív változáson, fejlődésen ment keresztül a klub, s bár még nem tartozom az idősebb labdarúgók közé, ennek ellenére bízom benne, hogy az eddig megszerzett tapasztalatommal segíteni tudom a csapat játékát és együtt visszajuttatjuk a Vasast az élvonalba.