magyarfutball.hu

2012.07.13 Csizmadia Csaba lett a Barbacs edzője

A Fiat Riegler Megyei harmadosztály 2011/2012-es kiírásában bajnokságot nyert Barbacs SE vezetőedzője lett a tizenkétszeres válogatott labdarúgó, Csizmadia Csaba. A 27 éves játékos jelenleg az NB II-es Gyirmót labdarúgója, aki a foci mellett vállalta el a megyei másodosztályba feljutó amatőrcsapat vezetését.

Csizmadia már be is mutatkozott a barbacsi kispadon. Vasárnap edzőmeccsen a szintén megyei másodosztályú Kóny együttesét fogadta hazai pályán a Barbacs SE. Az új edzővel felálló hazai alakulat 3-1-re nyerte a felkészülési mérkőzést.

A Kónyban letelepedett válogatott labdarúgó első edzésén tudatta a játékosokkal, hogy ne higgyenek az előforduló pletykáknak, ő térítésmentesen vállalta el az edzői munkát. „Az edzői pályafutásomat itt kezdem el, melyhez kikértem gyirmóti mesterem véleményét is. Csank János engedélyt adott rá, hiszen az ő pályafutása is hasonlóképp indult” – mondta el Csizmadia a játékosoknak.

Csizmadia Csaba 1985. május 30-án született Marosvásárhelyen. Pályafutása kezdetén a Kecskeméti TE színeiben játszott, később az FC Fehérvár játékosa lett, majd külföldön szerepelt három éven keresztül. Játszott az osztrák SV Mattersburg-ban, az olasz Grosseto FC-ben és a horvát NK Slaven Belupo együttesénél. 2010-ben tért haza a Ferencvároshoz, ahonnan két év után a Gyírmót FC-hez igazolt. 2007 és 2008 között tizenkét alkalommal húzhatta magára nemzeti válogatottunk mezét. Tagja volt a 2007.augusztus 22-én Olaszországot verő magyar válogatottnak.