magyarfutball.hu

2012.02.18 Csizmadia Csaba a KTE helyett a másodosztályú Gyirmótot választotta

A labdarúgó NB II Nyugati csoportjában második helyen álló Gyirmót hátránya kilenc pont a tabellán a listavezető MTK-val szemben, de a győri klub vezetői a téli átigazolási időszakban mindent megtesznek azért, hogy tavasszal versenyben lehessenek a feljutásért – a Ferencvárossal korábban szerződést bontó, az elmúlt hetekben Kecskeméten tréningező Csizmadia Csabát is szerződtették.

Bár korábban az NB I-ben szereplő Kecskemét már bejelentette, hogy a Ferencvárostól átigazolják Csizmadia Csabát, a labdarúgó végül a másodosztályú Gyirmóttal állapodott meg.

„Válogatott védővel egyeztünk meg a mai napon. Az FTC és a Videoton korábbi védőjével, Csizmadia Csabával kötöttünk négy és fél éves szerződést” – adta hírül az NB II Nyugati csoportjában második helyen álló Gyirmót hivatalos honlapja. A 26 éves, 12-szeres válogatott futballista, aki az elmúlt hetekben a Kecskeméttel készült, ma csatlakozik a Gyirmót keretéhez, és a tervek szerint pályára is lép a Siófok elleni felkészülési mérkőzésen.

A Gyirmót korábban már megszerezte a szintén volt ferencvárosi Fitos Lászlót, illetve a legutóbb Pápán szereplő Ferenczi Istvánt. Előbbi a középpályán, utóbbi a csatársorban jelenthet erősítést. A középpályára érkezett még az ETO-tól Berde István, a védelembe a Haladástól Nagy Gábor, a DVSC-DEAC-tól pedig a legutóbb kölcsönben Kaposváron játszó Kardos Norbert, míg kapusposzton a Videotontól kölcsönkapott Somodi Bence az új ember. Ha ehhez hozzátesszük, hogy tavasszal már jelentős szerep juthat a novemberben igazolt, emiatt eddig csak négy bajnokin pályára lépő Molnár Balázsnak is, akkor egész masszív csapatnak tűnik a régóta élvonalba pályázó Gyirmót.

Persze így is nagyon nehéz dolga lesz Soós Imre alakulatának, ha a szezon végén fel akar jutni, hiszen az MTK jelenleg kilencpontos előnnyel vezeti a tabellát az NB II Nyugati csoportjában, és a kék-fehérek nem gyengültek az őszi szezonhoz képest. A néhány meccsre hazaugró Németh Krisztián ugyan Hollandiába ment légiósnak, ugyanakkor jó esély van arra, hogy a kék-fehérek szerződtetik (Szabó Ádámért cserébe) a DVSC-Teva legutóbb Újpestre kölcsönadott csatárát, Balajti Ádámot.