magyarfutball.hu

2009.09.15 Csertői Aurél távozott a Szombathelyi Haladás csaaptától!

A Nemzeti Sport információi szerint kedd délelőtt Csertői Aurél, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője benyújtotta lemondását, amelyet a klub vezetői el is fogadtak. A szakember döntésének hátterében vélhetően az eredménytelenség áll, hiszen az elmúlt szezon bronzérmes együttese hét forduló után csak az utolsó helyen szerénykedik a tabellán.

Csertői 2007 nyarán vette át az akkor még a másodosztályban szereplő Haladás szakmai munkájának irányítását, és első szezonjában visszajuttatta a Soproni Ligába a zöld-fehér együttest.
A 2008–2009-es idény igazi sikertörténet volt mind a szakember, mind a klub szempontjából, hiszen Csertői a Haladás története során először bronzéremig vezette a csapatot. A mostani bajnokság már nem alakult ennyire jól, a Haladás hamar, még a selejtezőben kiesett az Európa-ligából, és a bajnokságban is bukdácsol.
Az elmúlt szezonban az Év edzőjének választott Csertői az elmúlt időszakban leginkább azzal került a figyelem középpontjába, hogy a Haladás–Videoton bajnokin a rendes játékidő ráadásában összeakaszkodott a fehérváriak másodedzőjével, Bódog Tamással, és emiatt a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága megbüntette: a döntés értelmében december 31-ig nem ülhet le a kispadra.
Egyelőre nem tudni, hogy ki lesz a szakember utódja a Haladásnál, elképzelhető, hogy a klubot éppen Csertői előtt irányító Artner Tamás tér vissza Szombathelyre, de Róth Antal neve is felmerült – annyi biztos, hogy a vezetők gőzerővel keresik az új vezetőedzőt. Jelenleg Németh Zoltán pályaedző vezeti az edzéseket.