magyarfutball.hu

2012.03.05 Csertői Aurél távozott a Győri ETO csapatától!

A Győri ETO hivatalos honlapján megerősítette a Nemzeti Sport értesüléseit: Csertői Aurél távozik a csapat vezetőedzői posztjáról. A szakember 2013 nyaráig érvényes szerződését közös megegyezéssel megszüntették a klubnál, amelynek vezetői „az idei szezonra a bajnoki cím megszerzését és a Magyar Kupa elhódítását tűzték ki célul." A győri klub kedden 11 órakor – az ETO VIP termében – sajtótájékoztató keretében mutatja be az új vezetőedzőt, aki információink szerint Pintér Attila lehet.
Ősszel nagyszerűen szerepelt, a várakozásokon felül teljesített a Győr, amely 17 mérkőzésen 37 pontot szerzett. A tavaszi folytatást négypontos hátránnyal várhatta a DVSC-Teva mögött, de ötpontos előnnyel a címvédő Videotonnal szemben.
Érdekesség, hogy Csertői szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt vette át a győri együttes irányítását, akkor március 6-án, a Vasas elleni 1–0-s hazai vereség másnapján, két tavaszi fordulót követően köszöntek el Pintér Attilától. Egy nappal később szerződést kötöttek Csertőivel.

A labdarúgásban a kispad egy edzőnek aligha jelent életbiztosítást, különösen igaz ez Győrben, ahol 2000 óta tizenharmadik alkalommal cseréltek edzőt. És hogy messzebbre is tekintsünk: Verebes József nyolcvanas évek elejére tehető, két bajnoki elsőséget hozó sikerkorszaka óta nem volt olyan szakember, aki két szezonnál tovább irányíthatta volna a győrieket.
A sors furcsa fintora: Csertőit csütörtökön még Győr legjobb sportolói között díjazták, ő lett az év edzője kategória kitüntetettje.
Győrben az alapemberek közül senki sem távozott a télen, míg az érkezési oldalon szereplő közül Djordje Kamber, Pátkai Máté, Varga Roland hármassal elméletben bővült Csertői Aurél repertoárja, variációs lehetősége és nőtt a versenyhelyzet is.
Azt azonban nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy az új játékosokkal minőségileg jelentősen előrelépett volna a második helyen álló ETO. Ráadásul a csatár Simon Andrást sérülés miatt hosszabb időre elveszítették a győriek. Márpedig az első négy helyezett csapat közül ősszel a Győr szerezte a legkevesebb gólt (30-at), és az érkezők között nem találunk kimondott gólzsákot (Böde Dániel az lehetett volna, de őt végül nem sikerült megszerezni Paksról).
Intő jel lehet az ETO számára, hogy nyolc felkészülési meccséből csak egyet nyert meg, miközben ötször is kikapott, többek között a rivális Honvédtól is. Már tétmeccsen a Videoton otthonában 5–1-es vereségbe szaladt bele a Magyar Kupa negyeddöntőjében, utána pedig a kiesés elől menekülő Haladás vendégeként nem sikerült javítani, legalábbis a kiszenvedett egy pont esetükben nem sok mindenre elég, hiszen eközben közvetlen riválisaik, az éllovas Debrecen és a címvédő Videoton nyert.
Az NB I-ben már csak a DVTK-nál (Benczés Miklós), a DVSC-nél (Kondás Elemér), a Honvédnál (Supka Attila), a Kaposvárnál (Sisa Tibor), a Paksnál (Kis Károly), a Pécsnél (Mészáros Ferenc), a Siófoknál (ifj. Mihalecz István), illetve a Videotonnál (Paulo Sousa) maradt helyén az a szakvezető, akivel a 2011–2012-es idényt elkezdték a csapatok.