magyarfutball.hu

2011.03.07 Ismét Csertői Aurél lett a Győr vezetőedzője!

Az ETO ma sajtótájékoztató keretében nevezte meg a távozó Pintér Attila vezetőedző utódját. A bajnokságban mindössze a 10. helyen álló zöld-fehér együttest a továbbiakban Csertői Aurél irányítja.
A győri születésű Csertői két és fél éves szerződést kötött a klubbal, a megállapodás 2013 nyarán jár le. A szakvezető feladata az lesz, hogy ismét az élmezőnybe vezesse az ebben a szezonban a vártnál gyengébben teljesítő csapatot.

„Az embernek vannak álmai, ezek közé tartozik, hogy annál a klubnál dolgozhasson edzőként, ahol korábban futballozott. Így vagyok én is az ETO-val – mondta Csertői Aurél. – Bízom benne, hogy ez a játékoskeret többre képes, mint amit a jelenlegi bajnoki helyezése mutat. A legfontosabb az eredmény, hiszen győzelmi kényszer van rajtunk, de emellett az ETO-val szeretnénk támadóbb szellemű játékot megvalósítani. A sajátos stílus kialakítása egy hosszabb távú szakmai feladat lesz."
Az érkező szakember számára nem ismeretlen a győri környezet, játékosként 1990 és 1995 között 130-szor lépett pályára a csapatban, és Varga Zoltán szakmai igazgatósága idején vezetőedzőként is dolgozott a klubnál a 2002–2003-as szezonban.
Csertői edzőként az FC Fehérvárral 2006-ban Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett. Abban az évben a bajnokságban harmadik helyen zárt a csapattal, s ugyanezt megtette a 2008–2009-es szezon végén a Haladással.