magyarfutball.hu

2010.07.23 Ismét Csertői Aurél lett a Szombathelyi Haladás vezetőedzője!

A Magyar Labdarúgó-szövetség pénteken Róth Antalt, a Haladás labdarúgócsapatának vezetőedzőjét nevezte ki az U21-es válogatott szövetségi trénerévé, és a szombathelyiek nem gördítettek akadályt a távozása elé.

Mivel Róth munkája nem összeegyeztethető a klubedzőséggel, a tréner közös megegyezéssel szerződést bont az együttessel, amelyet a Lombard Pápa elleni, szombati Ligakupa-mérkőzésen vezet utoljára. Utódja a Haladásnál elődje, Csertői Aurél lesz.
Róth Antalt 2009. szeptember 15-én, Csertői lemondása után nevezték ki a vasi alakulat vezetőedzőjének. A szakember a 8. helyre vezette a zöld-fehéreket. A megelőző idényben, a 2008–2009-es szezonban Csertői a Hali történetének egyik legszebb eredményét érte el a bajnoki bronzéremmel.
Czeglédy Csaba alpolgármester elmondta a szombathelyihaladas.hu-nak: két ember neve jött szóba, és közülük döntöttek a Haladás legnagyobb sikerét elérő tréner mellett.
"Nem akartunk olyan edzőt hozni, aki eltéved a Rohonci útra jövet, olyan tréner kell, aki ismeri a körülményeket" – fogalmazott.
Csertői hétfőn áll munkába, kedden pedig szurkolói ankéton találkozhatnak vele a drukkerek.

CSERTŐI: A SZÍVEM MINDIG IS IDE HÚZ
„Elég gyorsan zajlottak az események, hiszen csak tegnap dőlt el, hogy Anti lesz az U21-es válogatott edzője – nyilatkozta Csertői a Haladás honlapjának Róth Antalra utalva. – Csodálatos érzéseim vannak a Haladással kapcsolatban. Szombathelyen a csapattal együtt életem legszebb eredményét értem el. A szívem azért mindig is ide húz. Megtisztelő, hogy nem felejtették el azt a sikertörténetet, és felkértek erre a nemes feladatra. Ismerem jól a gárdát, távozásom óta tisztábban látom a helyzetet, a csapat értékét, erejét. Lehet, hogy akkor, amikor a távozás mellett döntöttem, hibáztam. Remélem, hogy idén is sikerül jó eredményt elérnünk."