magyarfutball.hu

2006.11.27 Csertői Aurél lett a Sopron vezetőedzője!

A 2005-s Magyar Kupa-győztes soproni csapatot Selymes Tibor edző vezette legutóbb, de a rossz bajnoki és kupaszereplés miatt előbb az edző bizonytalandott el, majd a klubvezetés is elvesztette a bizalmát iránta, ez végül szakításhoz vezetett.

A soproni gárda Selymes irányításával kezdte meg a szezont, de két találkozót követően – Tatabányán 2-0-s vereséget szenvedtek, a Fehérvárt viszont otthon 2-1-re legyőzték - Roberto Landi érkezett a helyére.

Selymes udvarisan félreállt, már csak azért is, hiszen nem először történt vele hasonló. A szakember azt megelőzően egyszer már irányította a csapatot, méghozzá 2005 őszén kilenc mérkőzésen keresztül.

Landi menesztését követően ismét ő kapott lehetőséget a csapat élén. Az olasz tréner két idegenbeli vereség – MTK, illetve Győr -, valamint egy hazai siker – Diósgyőr – után távozott.

Érkezett ismét, immár harmadszor Selymes, de csodát ő sem tudott tenni. Soproni munkássága ezidáig 21 mérkőzésen hét győzelem, öt döntetlen és kilenc vereség.

A Sopron egy döntetlen és két győzelem után érkezett a hétvégi, Debrecen elleni hazai bajnokihoz, amelyen ötgólos vereséget szenvedett.

Ez már sok(k) volt Selymesnek. A szakember a Diósgyőr elleni MK-búcsút követően hétközben egyszer már felajánlotta lemondását, de Vízer László Máriusz tulajdonos - akkor még - bizalmáról biztosította. A debreceniek elleni vereséget követően ez a bizalom immár harmadszor szállt el.

Csertői Aurél irányításával 2006-ban Magyar Kupát nyert a Fehérvár, de a szezont a várakozásoktól elmaradóan kezdték a tavaly még a bajnoki címért is versenyt futó piros-kékek.

A szakember október 19-én vált meg a fehérvári kispadtól, utóda Marijan Vlak lett.

Sopronban tizenöt hónap alatt már kilencedszer gondolták úgy, hogy az edzőváltás segít megoldani a csapat problémáját.

A bordó-szürkék a 15. fordulót követően 17 ponttal – öt győzelem, két döntetlen, nyolc vereség – a 12. helyen állnak.