magyarfutball.hu

2013.12.04 A válogatottból igazolt az NB II-es csapat

Csábi József, Egervári Sándor korábbi segítője Szolnokra szerződött, ahol az utánpótlás edzők képzéséért felel.

Csábi József az NB II-es Szolnoknál vállalt munkát, ahol az utánpótlás edzők képzéséért felel. Csábi az elmúlt években Egervári Sándor segítője volt a válogatottnál, az utolsó selejtező mérkőzésen, Andorra ellen pedig megbízott szövetségi kapitányként irányította a nemzeti együttest.

"A Szolnoki MÁV FC december másodikától július 31-ig szóló megállapodást kötött – mely megfelelő vezetőedzői ajánlat esetén felbontható – a szolnoki nevelésű, sokszoros válogatott játékossal, a nemzeti együttest legutóbb szövetségi kapitányként dirigáló Csábi Józseffel. A 46 éves szakember feladata a szolnoki utánpótlásban dolgozó edzők képzése, a korszerű, európai utánpótlásnevelési edzésmódszerek megismertetése, gyakorlati oktatása, a gyerekekkel foglalkozó edzők tudásanyagának rendszerezése, a napi munkában való megvalósítása lesz. Klubunk célja, hogy olyan játékosokat képezzen, neveljen a szolnoki, s ezen keresztül a magyar labdarúgás számára, akik méltó követői lehetnek a nagy elődöknek” – áll a klub közleményében.

Csábi nem érzi visszalépésnek a szolnoki munkáját a válogatott után.

– Egyértelműen nem. A kulcsszó egyébként az volt, hogy Szolnok - kezdte Csábi a szoljon.hu-nak. - Megmondom őszintén, egyértelműen azért fogadtam el a MÁV FC vezetőinek felkérését, mert itt nőttem fel a Tiszaligetben, innen indult játékoskarrierem, voltam itt vezetőedzője a felnőtt együttesnek, azaz ezer szállal kötődök a klubhoz. Természetesen a jövőben is egy felnőtt csapat kispadján képzelem el magam leginkább edzőnek, de most, hogy több szabadidővel rendelkezek a korábbiaknál, úgy gondolom, valamit visszaadhatok Szolnoknak abból, amit itt kaptam. A szerződésem egyébként úgy szól, amennyiben az elkövetkező fél évben komoly vezetőedzői ajánlatot kapok, a MÁV FC nem gördít akadályt távozásom elé.