magyarfutball.hu

2003.06.26 Szanyó és Bükszegi Újpestre szerződött

Az Újpest labdarúgócsapatához szerződött Szanyó Károly és Bükszegi Zoltán, valamint a lila-fehér klub előrehaladott tárgyalásokat folytat a zalaegerszegi Urbán Flóriánnal és a kaposvári Rajczi Péterrel.

Gyulay Zsolt klubigazgató elmondta, hogy a Győrből érkezett középpályás három, az elmúlt idényben a Dunaferrben szerepelt Bükszegi két évre írt alá. Mindketten ingyen kerültek a Megyeri útra, mivel szerződésük lejárt.

A korábban Újpesten focizó Szanyó Károly nem leplezte örömét: "Aki egy kicsit is ismer engem, annak nem kell taglalnom, hogy mit jelent számomra az Újpest lila-fehér mezét magamra húzni és újra a Megyeri úton futballozni. Voltak külföldi és belföldi ajánlataim (még a ferencvárosiaktól is), de számomra egy percig sem volt kétséges, hogy szeretett klubomat, az Újpestet válasszam. Végtelenül boldog vagyok, hogy újra itthon lehetek!"

Szanyó mellett a 35 éves Urbán Flórián is visszatérhet Újpestre. Gyulay az Újpest honlapján így számolt be a tapasztalt védő esetleges átigazolásáról: "Egy órán keresztül tárgyaltunk Flórival. Mivel Mezey György is szükségesnek tartja, hogy Urbán újra a Megyeri úton játsszon, ezért már felvettük a kapcsolatot az egerszegi klub vezetőivel. A játékos szerződtetése annyival bonyolultabb, mint mondjuk Szanyó esetében, hogy Urbánt élő szerződés köti a vidéki csapathoz. Ettől függetlenül úgy ítélem meg, hogy jók az esélyeink a megegyezésre."

Urbánon kívül egy kaposvári csatár szerződtetése ügyében is tárgyal az Újpest: "Rajczi Péterért egyelőre elég sokat kér a klubja, mi viszont nem tudunk és nem is kívánunk pénzt adni a játékosért" - mondta a klubigazgató.