magyarfutball.hu

2007.08.06 Bükszegi lehet az új Kenő

Mint ismeretes, csapatunk legnagyobb sztárja, Kenesei Krisztián július utolsó napjaiban az olasz Avellinóhoz igazolt, azóta Mészöly Géza és Vancsa Miklós lázasan keresi a támadó utódját, Bükszegi Zoltán személyében most talán sikerült megtalálni a megfelelő embert Kenő pótlására.

Kenesei Krisztián távozása kimondva-kimondatlanul krízishelyzetet idézett elő Angyalföldön. A közvélemény úgy tartotta, hogy a rutinos csatár nélkül a Vasasnak esélye sem lesz megismételni a tavalyi remek szereplést a bajnokságban, ráadásul a REAC elleni vereség is ezeket a hangokat erősítette föl.

Természetesen a szakmai stáb tagjai is tisztában voltak vele, hogy mindenáron csatárt kell igazolni, ezért mivel Magyarországon már lejárt az átigazolási időszak, külföldi próbajátékosok sora érkezett a Fáy utcába. A hétközi edzőmeccseken azonban kiderült, hogy ezek a játékosok nemhogy meghatározó emberek nem lesznek, de legtöbbje még azon a szinten sincs, hogy az NB I-ben szerepeljen.
A másik lehetőség a csapat nélküli magyar játékosok megkeresésében rejlett, és úgy tűnik Bükszegi Zoltán személyében sikerült is megtalálni a megfelelő embert. A 31 éves csatár már játszott Angyalföldön egy szezont, de akkor nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Mészöly Géza személye is vonzó lehetett számára, hiszen korábban már dolgoztak együtt az Újpest csapatánál.

A Futball Kft. közlése szerint a támadó a holnapi nap folyamán egy éves szerződést fog kötni csapatunkkal. Már azt is tudni lehet, hogy Bükszegi a 20-as számú mezben fog futballozni a szezonban. Ezt a trikót eddig Kenesei Krisztián viselte, reméljük, hogy a külsőségek mellett, a két csatár játékában is minél több párhuzamot fogunk felfedezni. Bükszegi bemutatkozásának időpontja egyelőre kérdéses, hiszen a támadó játékengedélye még nem érkezett meg Ciprusról, ahol az előző szezonban légióskodott.