magyarfutball.hu

2005.06.24 Bükszegi Zoltán is légiós lett

A jövő hét elején Újpesten is megkezdődik a felkészülés a 2005-2006-os bajnoki évadra, ám egyelőre még kérdéses, milyen kerettel dolgozhat majd a következő időszakban Mészöly Géza vezetőedző.

Pénteken az is eldőlt, hogy bár Tóth Balázs jött, Bükszegi Zoltán ellenben távozott a Megyeri útról. A kétszeres válogatott csatár ugyanis szóban mindenben megegyezett a már említett ciprusi Nea Salamina vezetőivel, amelynek értelmében július elsején egy plusz egyéves szerződést köt Gellei Imre és Juhár Tamás csapatával. Az üzlet létrejöttében egyébként a korábbi válogatott labdarúgó, Szalma József segédkezett, aki már huzamosabb ideje FIFA-licences menedzserként dolgozik a Med-Sport Kft.-nél.

"Nagyon jól éreztem magam Újpesten, és nem udvariasságból mondom, de tényleg nehéz szívvel távozom a Megyeri útról - mondta Bükszegi Zoltán. - Ennél a klubnál még edzésre is öröm volt járni, hiszen jó szellemű társaság jött össze az utóbbi időszakban. Ennek ellenére úgy éreztem, itt az idő, hogy kipróbáljam magam külföldön is, de a váltás mellett szólt még, hogy július közepéig kellett volna várnom az Újpest esetleges ajánlatára, ezt viszont a jelenlegi helyzetben nem teheti meg egy magyar labdarúgó. Jó érzéssel gondolok majd vissza az itt eltöltött évekre, és remélem, az Újpest nélkülem is sikeres lesz a következő szezonban."

Bükszegi Zoltán távozásával tehát immár a harmadik válogatott játékos távozott az idei nyáron Újpestről. Ide kapcsolódó hír még, hogy a vezetők Gulyás Máté, Freud Gábor, Tolnai Tamás, Villányi Gergely és Vituska István után profi szerződést kínáltak az ugyancsak a juniorok közül az első csapathoz felkerült 19 esztendős Pázsit Richárdnak is.