magyarfutball.hu

2007.10.30 Buzsáky kék-fehér tízesre cserélte a zöld nyolcast

Ahogy azt várni lehetett Buzsáky Ákos elhagyta az angol másodosztályban szereplő Plymouth Argyle csapatát, és a szintén a Championshipben érdekelt Queens Park Rangers játékosa lett. A magyar válogatott középpályás egyelőre kölcsönbe került a nyugat-londoni klubhoz, és a januári átigazolási időszakban írja majd alá két és fél évre szóló szerződését.

Buzsáky szerződése a nyáron lejárt volna a Plymouthnál, így ha a januári átigazolási időszakban nem adná el a klub, akkor a nyáron a Bosman-szabály értelmében ingyen távozhatott volna a Home Parkból.

Éppen emiatt került képbe a kölcsönadás, a QPR-nél ráadásul most nevezték ki az új edzőt az olasz Luigi Di Canio személyében, így Buzsáky lett a a talján szakember első igazolása. A hírek szerint a kék-fehérek 500 ezer fontot fizetnek a Plymouthnak, amely jól jár az üzlettel, mert 2005-ben 275 ezer fontért szerezte meg a játékost.

Új munkaadójának honlapján az állított labdás szituációk specialistájaként és fantasztikus képességű játékosként említik a hétszeres válogatott irányítót, aki meg is kapta a tízes mezt, és nagy valószínűséggel már a hétvégén bemutatkozhat a Loftus Road közönségének a Hull City ellen.

Első nyilatkozatában Buzsáky elmondta, hogy nagy örömmel tölti el, hogy a Queens Parknál lehet, és bár megtisztelőnek tartja, hogy övé lett a tízes mez, de sokkal inkább az számít, hogy mit mutat a pályán, nem az, hogy milyen szám van a hátán. Az MTK-ból induló 25 éves középpályás három hete nem játszott végig mérkőzést, így izgalommal várja a Hull elleni fellépést, a QPR-drukkerek pedig biztosan emlékeznek rá, mert a Plymouth mezében 2005 októberében gólt szerzett mostani klubja ellen.

Buzsáky 2005 januárjában került Angliába, a Plymouth mezében 105 találkozón lépett pályára és ezeken nyolc gólt jegyzett. Új klubját 1882-ben alapították, és a Királynő Parkőrei között korábban megfordult többek között David Seaman, Trevor Francis, Les Ferdinand, Peter Crouch vagy az a Ian Holloway is, aki a Plymouthnál edzette a magyar játékost.