magyarfutball.hu

2005.01.24 Buzsáky Ákos kapufával nyitott Angliában

Az Academica Coimbrától nyáron visszarendelt Buzsáky Ákos az FC Portóban nem tudott közel kerülni az első csapathoz, ezért a BL-címvédő együttes a 22 éves középpályást kölcsönadta a Plymouth Argyle együttesének.

Buzsákyért három éve 400 ezer fontot fizetett a José Mourinho által dirigált, azóta BL-győzelemig jutott gárda az MTK-nak. Mivel a futballista nem tudta magát beverekedni a Porto kezdőjébe, a portugál egyesület a magyar U21-es válogatott korábbi erősségét kölcsönadta a szintén luzitán Academica Coimbrának.

A 22 éves középpályást tavaly nyáron visszarendelték Portóba, a múlt héten viszont újfent vehette a sátorfáját Buzsáky, ám minden bizonnyal nem bánja, hogy fél évet eltölthet a viszonylag nagy presztízsnek örvendő angol másodosztályban.

A Championshipben - amúgy nem túl fényesen - szereplő Plymouthban a magyar futballista a hét végén már be is mutatkozott: a Preston elleni találkozón kezdő volt, és 64 percet töltött a pályán. Egy kapufával vétette észre magát, csapata pedig hazai pályán 2-0-ra kikapott a Preston North Endtől, s jelenleg huszadik a 24 csapatos ligában.

Buzsáky múlt kedden részese volt a tartalékcsapat Torquay elleni 5-0-s győzelmének, és a meccsen mutatott teljesítményével meggyőzte Bobby Williamson menedzsert. A kölcsönszerződés értelmében az egykori MTK-játékos a szezon végéig marad a Home Parkban.

A skót tréner örül Buzsáky érkezésének: "Rendkívül boldog vagyok, hogy egy ilyen nagyszerű képességű játékost szerződtettünk. Érkezésével egyértelműen erősödtünk."

Február 5-én a Plymouth a feljutásért harcoló, negyedik helyezett Reading otthonába látogat.