magyarfutball.hu

2001.09.13 Bukrán Belgiumban próbálkozik

Ismerőseitől értesült a 26 éves, egyszeres magyar válogatott labdarúgó, Bukrán Gábor állítólagos, több magyar lapban is megjelent eltűnéséről. A középpályás Angliából valóban eltűnt, hiszen Belgiumban várja sorsa jobbrafordulását. Egyelőre nincs csapata, de menedzserei szerint esély van rá, hogy az egykori KEK-győztes Mechelen szerződtesse.

Harmadosztályú angliai klubjánál a nyáron lejárt Bukrán Gábor szerződése, s a középpályás feljebb szeretett volna lépni. Ezért többek közt tárgyalt az olasz Cosenza képviselőivel is, akik a West Ham United elleni mérkőzésen figyeltek fel rá. A nyáron egyhetes próbajátékra hívták. "Jól pörögtem az edzéseken, ám az edző mérkőzésen is szeretett volna megnézni. Sajnos, közben a feleségem Belgiumban kórházba került, ezért kértem az olaszokat, hogy két-három napra visszatérhessek Belgiumba. Aztán a csapat után utaztam, és játszottam is az edzőmeccseken. Az olaszok húzták az időt, aztán július végén úgy döntöttem, nem várok tovább" - mondta a középpályás.

Bukrán persze nem esett kétségbe, ismét Angliában tűnt fel, a harmadik ligás Wigan Atletic kínált neki szerződést. A megállapodás két évre szólt, ám néhány pontban a klub és a játékos álláspontja messze állt egymástól. Bukrán felesége már korábban sem érezte jól magát Angliában, s a családi kupaktanács úgy döntött, hogy Gábor csak akkor szerződik ismét angol csapathoz, ha az ajánlat anyagilag visszautasíthatatlan. Nem volt az, ezért a játékos úgy döntött, hogy visszatér Belgiumba. Menedzserei felvették a kapcsolatot a másodosztályban vezető Mechelennel, s úgy tűnik, a klub hajlandó szerződtetni a magyar futballistát.