magyarfutball.hu

2005.01.15 Böjte szabadon igazolható

Szabadon igazolható Böjte Attila, a Gyõri ETO FC korábbi válogatott védõje, aki nem így képzelte a szakítást.

Böjte Attila egy éve jelentette be távozási szándékát a Gyõri ETO FC-tõl. Végül mégsem igazolt a Vasashoz, hiszen élõ szerzõdése volt és a csapatnak is szüksége volt rá. A futballista aztán bekerült Lothar Matthäus szövetségi kapitány keretébe és a ciprusi nemzetközi tornán, illetve a Wales elleni találkozón pályára is lépett a nemzeti együttesben. Úgy tûnt, a labdarúgó pályafutása pozitív irányba indul el, aztán a nyáron váratlan lépésre szánták el magukat az ETO vezetõi: Nagy Tamással, Németh Norberttel és Sebõk Zsolttal együtt õt is szabadlistára tették.
- Akkor kezdõdött a kálváriám - mondta Böjte Attila. - A vezetõkkel nem tudtam megegyezni a válás feltételeirõl és ennek egy per lett a vége, amelyet a Magyar Labdarúgó Liga döntése értelmében sajnos elveszítettem. Ekkor döntöttem úgy, hogy ha nem változik meg a helyzetem, akkor kénytelen leszek befejezni a karrieremet. Nehéz döntés volt, de akkor nem láttam más kiutat.
A játékos akkor lapunknak adott nyilatkozatában elmondta: nem így képzelte el a szakítást a gyõri klubbal, hiszen õ az egyesületnek nagyon sokat köszönhet.
- Véleményemet természetesen most is fenntartom. Nekem továbbra is fontos a zöld-fehér klub, itt élek a városban, itt mutatkoztam be az elsõ osztályban és innen lettem válogatott.
A labdarúgó közben sûrûn látogatta az Integrál-DAC edzéseit is, amiért köszönettel tartozik a nádorvárosi klub vezetõinek. A napokban aztán kiderült: a játékosnak mégsem kell befejeznie a pályafutását. Az MLSZ ugyanis megszüntette a liga korábbi határozatát, így mostantól kezdve a futballista szabadon igazolható, fellebbezésnek pedig helye nincs.
- Örülök annak, hogy végül így alakultak a dolgok, bár fél évig nem léphettem pályára és ez megviselt. A pénzemért polgári perben kívánok tovább harcolni.
A folytatással kapcsolatosan Böjte annyit mondott: minden bizonnyal egy élvonalbeli egyesületben folytatja pályafutását. Új csapatában szeretne minél jobb teljesítményt nyújtani és nem mondott még le a válogatottságról sem.