magyarfutball.hu

2004.02.10 Hét újoncnak lesz lehetősége arra, hogy bizonyíthasson

Amint az várható volt, és amint arról már korábban írtunk is: Lothar atthäus jelentősen megfiatalította a magyar válogatott keretét, és hét olyan labdarúgót is jelölt a Ciprusra utazó keretbe, aki korábban még egyszer sem lépett pályára a nemzeti tizenegyben. A kedd délutáni, MLSZ-ben tartott sajtótájékoztatón immár bizonyossá vált, hogy a bajnok MTK Hungária együttese három (Komlósi Ádám, Juhász Roland, Torghelle Sándor), a Győr kettő (Böjte Attila, Stark Péter), míg az Újpest (Polonkai Attila), és a norvég Tromsö (Kovács Péter) egy-egy újonc futballistával képviselteti magát a válogatott ciprusi felkészülésén.

Böjte Attila

Posztja: középső védő
Klubja: Győri ETO
Erénye: agresszív, nagy munkabírású
Gyengéje: csupán a jobb lábát használja

Nemrégiben még úgy volt, hogy a másodosztályban szereplő Bp. Vasas gárdájához igazol – most meghívót kapott a válogatottba…
"Amikor értesültem arról, hogy bekerültem a negyvenes keretbe, csak titokban mertem remélni, esetleg a Ciprusra utazó társaságnak is tagja lehetek. Most úgy érzem, ez pályafutásomnak a csúcsát jelenti. Akik a pályafutásomat segítették, azoknak köszönetet mondok. Képes vagyok elkövetni mindent azért, hogy ne okozzak csalódást."