magyarfutball.hu

2004.06.28 Bemutatjuk új játékosainkat: Bori Gábor (5.rész)

A nyáron a felnőttekhez felkerülő játékosok közül Bori Gábor számára nem idegen a Hidegkuti Stadion.
A középpályás 2002-ben a Bognár György által irányított csapatban hat meccsen szerepelt az első osztályban, azt követően pedig Bodajkra került, ahol eredményes két szezont produkált.
Gábor három éve az MTK labdarúgója, s talán NB I-es múltjának köszönhetően is, az előttünk álló évnek önbizalommal telve vág neki.

-A fejlődésed szempontjából milyen éveken vagy túl?
-Számomra nagyon hasznos volt a bodajki kiruccanás. Tapasztalatból mondhatom, hiszen már játszottam az élvonalban, hogy teljesen más most, két év felnőtt bajnokságban való szereplést követően felkerülni az MTK első csapatába, mint két évvel ezelőtt. A „profiváválás” rögös útján elengedhetetlen volt ez az időszak a számomra. Most már az edzéseken is megtapasztalhattam, hogy erőnlétileg és játéktudásban is mennyit fejlődtem Bodajkon.
-Milyen tervekkel vágsz neki a 2004-2005-ös bajnoki évnek?
-A lehető legtöbb mérkőzésen szeretnék szerephez jutni. Posztomat tekintve jobboldali középpályás vagyok, de az eddigi foglalkozásokból úgy tűnik, hogy ék mögötti középpályásként számít rám a mester. Ez alapján Zavadszky Gáborral és Kanta Józseffel kellene megküzdenem a csapatba kerülésért. Tény és való ez nem könnyű feladat, de ígérhetem megbirkózom vele.
És véleményed szerint a csapat is megbirkózik az összeszokás okozta feladattal?
-Bízom benne. Eleinte biztosan nem lesz zökkenőmentes az összeszokás, a játékosoknak idő kell az eredményes, közös munkához, de tudom, hogy sikerülni fog elérnünk céljainkat. Ha minden sikerül az élmezőnyben, vagyis az első hatban végzünk majd, melyben benne van a bravúr lehetősége- vagyis az éremszerzés lehetősége is.