magyarfutball.hu

2020.02.06 Bódog Tamás a Kisvárda új vezetőedzője!

A Zalaegerszeg elleni mérkőzés (1–1) másnapján vezetőségünk bejelentette az új vezetőedző személyét. Hosszú tárgyalássorozat előzte meg, hogy csütörtöktől Bódog Tamás hívják a szakmai munka irányítóját. A korábban Diósgyőrben dolgozó szakvezető a csütörtöki edzést még kívülről figyelte, szombaton viszont már leül a kispadra. A korábbi vezetőedzőnek, Dajka Lászlónak is marad feladata a klubnál.
kép
A Zalaegerszeg elleni mérkőzés (1–1) másnapján vezetőségünk bejelentette az új vezetőedző személyét. Hosszú tárgyalássorozat előzte meg, hogy csütörtöktől Bódog Tamás hívják a szakmai munka irányítóját. A korábban Diósgyőrben dolgozó szakvezető a csütörtöki edzést még kívülről figyelte, szombaton viszont már leül a kispadra. A korábbi vezetőedzőnek, Dajka Lászlónak is marad feladata a klubnál.

„Az eddigi szakmai stáb megbízatása 2019. december 31-ig volt érvényes, majd mégis mindenki vitte tovább a feladatát – kezdte az indoklást Révész Attila sportigazgató. – Dajka László vezetőedző két területen végzett munkát, kiemelt feladata volt az akadémiánkon is a tehetséges gyerekek szemmel tartása, ennek köszönhetően több fiatal is velünk edzett az őszi szezonban, majd az egyiptomi edzőtáborban is. Menetközben szélesebb körűvé vált a munkánk az akadémiánkon, így az ő teendői is megsokasodtak. Amikor a vezetőedzői poszt betöltéséhez megfelelő végzettséggel rendelkező Dajka Lászlót októberben újra kineveztük, akkor is hangsúlyoztuk, hogy Kocsis János felel elsősorban a szakmai munkáért, az utóbbi időben pedig Erős Gáborral együtt alkottak egy triumvirátust. Már a tél folyamán megfogalmazódott bennünk, hogy célszerű egy személy kezébe adni a vezetőedzői feladatot, a stáb tagjai tisztában voltak vele, hogy keresem a megfelelő személyt erre a posztra, aki a kombinatív játékra alapuló támadójátékra törekszik. Azzal együtt is, hogy közösen is nagyon jól dolgoztak, remekül felkészültek az utóbbi mérkőzéseinkre.”

Mivel a gondolat felmerülése és Bódog Tamás kinevezése között eltelt egy kis idő, elképzelhető, hogy több jelöltje is akadt a sportigazgatónak.

„Igen, nem titok, hogy három edző került a képbe, Bódog Tamás mellett Preisinger Sándor és Pintér Attila – vallott színt Révész Attila. – Mindhárman igen felkészült szakember benyomását keltették, örülök neki, hogy a magyar edzői karban ilyen kvalitású edzőket is találni. Hangsúlyozni szeretném, hogy a mostani váltás, nem az idei három meccsünk eredményének következménye, mindenképpen léptünk volna, csak a jelöltekkel folytatott alaposabb egyeztetések ennyi időt vettek igénybe. Mindhármukat alkalmasnak találtuk a feladatra, nagyon nehéz volt meghozni a döntést, végül minden szempontot figyelembe véve Bódog Tamás mellett tettük le a garast. A kiválasztásnál fontos volt a nyelvismeret, hogy a csapaton belüli kommunikációban ne legyen semmiféle hiányosság. Tamás egyenesen a lakhelyéről, Németországból érkezett a zalaegerszegi mérkőzésünkre, amit a helyszínen tekintett meg, majd csütörtökön minden kérdésben megegyeztünk. Bódog Tamás számára nem teljesen ismeretlen az NB I mezőnye, hiszen korábban dolgozott már élvonalbeli csapatnál, annak az időszaknak a tapasztalatait is fel tudja majd használni, illetve a mentalitása is tetsző volt a számunkra.”

Ha már itt tartunk: azt igazán nem lehet mondani, hogy a sportigazgató és a vezetőedző ne lenne erős személyiség. Megfér majd két dudás egymás mellett egy csárdában?

„Nagyon egyszerű kérdés ez, hiszen világosak a szabályaink, amit mindkét fél tiszteletben fog tartani – így Révész Attila. – Diósgyőrben több volt ő, mint vezetőedző, hiszen szakmai igazgatóként az utánpótlást is felügyelte, itt viszont egyértelműen a felnőtt csapat irányítása lesz a feladata, ezt ő külön is kérte, hogy így legyen. Ez az igény találkozott a miénkkel. Az utóbbi meccsek sikertelenségébe az is belejátszott, hogy az első három helyezett ellen is játszottunk, most következik egy olyan szakasz, ahol joggal várjuk el a pontok gyűjtögetését a csapattól. A Kaposvár elleni mérkőzésen érthetően nem lesz Bódog Tamás számára teljesen ismerős a csapat, így nagyobb szerep hárul majd az eddigi stábra. A kispad előtt viszont már Bódog Tamás áll, aki a Puskás Akadémia elleni következő összecsapásunkra már egy meccs tapasztalatával fog felkészülni. Szeretnénk egy nyugodtabb tavaszt, hogy utána folytatódhasson a klub folyamatos előrelépése és Tamással a közös munka.”