magyarfutball.hu

2003.03.13 Bódog Tamás visszatérhet

Lassan egy éve, hogy Bódog Tamás súlyos sérülést szenvedett. A védő bokája a pécsi, magyarhorvát barátságos mérkőzésen tört el, és bár a német másodosztályban szereplő Mainz labdarúgója visszatért, az utóbbi időben kevesebbet hallhattunk róla. Bódog csapata egy éve az utolsó forduló legutolsó perceiben esett el a feljutástól, és a mainziak most arra készülnek, hogy ősztől  a klub története során először  a legmagasabb osztályban indulnak.

– Két pontra vagyunk a harmadik helytől – magyarázta Bódog Tamás. – A helyzet az, hogy a játékoskeret erősségét és az anyagi lehetőségeket figyelembe véve a Köln és a Freiburg kiemelkedik a második ligából, a Köln huszonnégy meccsen még vereséget sem szenvedett, szerintem ez a két gárda biztosan feljut. A harmadik helyért a Frankfurt és a mi csapatunk, a Mainz küzdhet, de még sok van hátra.

– Mennyire érezni, hogy egy nagy múltú egyesület a rivális?
– A miénk kiscsapatnak számít, Frankfurt más kategória: ott hiperszuper stadiont építenek a világbajnokságra, az Eintracht mellett szólnak a hagyományok, szóval, egy kicsit támogatják őket. Azt is el kell ismernem, hogy bár szerintem a mi keretünk erősebb, a Frankfurt kimondottan jól futballozik, és bár állandóan a csapat pénzügyi válságáról hallani, csak nem akar kipukkadni.

– Beszéljünk önről: elfelejtette már a pécsi sérülést?
– Nem teljesen, egy kicsit érzem még, nehezebben melegszik be a bokám, talán nem olyan erős, mint húszéves koromban, de az utolsó öt-hat meccset már végigjátszottam, és – lekopogom – nincs vele gond. Nem vagyok már fiatal, de amíg lehet, küzdök, hajtok a helyemért.
– Ha jól tudom, Gellei Imre szövetségi kapitány is figyeli. Még az is lehet, hogy újra meghívást kap a lengyelek és a svédek ellen készülő válogatott keretbe.
– Amikor a kapitány megnézte az európai légiósokat, engem is meglátogatott, és bevallom, nagyon jólesett az érdeklődése, tudtam, hogy nem felejtett el. Hallottam, hogy Gyepes Gábor megsérült, így némileg át kell alakítani az ősszel kialakult védelmet, és mondanom sem kell, határtalan boldogság lenne nekem, ha újra a nemzeti csapat edzőtáborában lehetnék. Higgye el, erre csak a sablont mondhatom: ha hívnak, a legnagyobb örömmel repülök haza, ha pedig játéklehetőséget kapok… Már most beleborzongok a gondolatba, felszántanám a pályát, az biztos.

A március 29-i, chorzówi lengyel– magyar Eb-selejtezővel kapcsolatos hír, hogy jövő szerdáig, március 19-ig lehet jegyet venni a magyar drukkereknek. A fővárosi és a megyei IBUSZ-irodákban lehet belépőt rendelni, információink szerint eddig mintegy kétezer tikett fogyott el, szóval, buzdításban már most nem lesz hiány. Az, aki a helyszínen akar szurkolni a Gellei-csapatnak, de még nincs jegye, jól teszi, ha igyekszik…