magyarfutball.hu

2009.08.09 Válogatott védő a Lokiban - Bodnár egy évre írt alá

Ahogy az várható volt, Bodnár László a bajnoki címvédő és a Bajnokok Ligája negyedik selejtezőkörére készülő DVSC-TEVA-hoz igazolt. A 30 éves jobb bekk a dvsc.hu beszámolója szerint egy évre írt alá a hajdúsági gárdához.

Ahogy arra számítani lehetett és ahogy azt Bodnár László a pepsifoci.hu-nak adott nyilatkozatában már kedden említette, az esetlegesen meghiúsuló külföldi szerződés esetén hazaköltözne a bekk és nem is volt titok, hogy a legkitartóbb kérője itthonról a Debrecen volt.
A dvsc.hu információi szerint a DVSC-TEVA mindenben meg is állapodott a válogatott jobbhátvéddel, aki elmondta, hogy januártól szeretne ismét külföldön futballozni és bár több ajánlata is volt, de úgy döntött, hogy a Lokit segíti a nemzetközi szereplésben. A 30 éves játékos egy évre szóló szerződést kötött a debreceni klubbal.
A mátészalkai születésű védő profi pályafutását épp a DVSC-nél kezdte meg: az 1996/1997-es szezonban mutatkozott be az NB I-ben. A 2000–2001-es idény kezdete már légiósként érte, ugyanis a Dinamo Kijev szerződtette. Az ukrán sztárcsapatnál a Bajnokok Ligája és UEFA-kupa szereplések mellett kétszer volt bajnok, egyszer ezüstérmes, egyszeres kupagyőztes és kupadöntős.
A 2003/2004-es idényben kölcsönbe a szintén ukrán FK Arszenal Kijevhez került, majd a szezon végeztével csapatot és országot váltott, hisz a holland Roda JC csapatához szerződött. A Németalföldön nyújtott jó teljesítményére az osztrák FC Red Bull Salzburg is felfigyelt, így a 2005/2006-os idény felénél, a téli átigazolási időszakban hozzájuk igazolt és több alkalommal pályára lépett mind a BL-ben, mind az UEFA-kupában.
Idén lejáró szerződését azonban nem hosszabbította meg a klub, így került a játékos ismét Debrecenbe.