magyarfutball.hu

2013.01.07 Bodnár se kell a Pécs új edzőjének - a távozók listája

Négy játékosra nem tart igényt a PMFC-Matias új szakmai stábja. Márton Gábor, a pécsiek edzője a csakfoci.hu-nak elmondta, hogy ők már nem is jelentek meg az idei első edzésen. A foglalkozásról Solomon Okoronkwo, Demjén Gábor, Bodnár László és Leon Panikvar hiányzott. Ugyanakkor lesznek érkezők is a pécsieknél. Márton kiemelte: azt szeretné, hogy ne legyenek "zsoldosok" a csapatnál.

A téli uborkaszezon egyik legnagyobb hírét szolgáltató Supka-Matyi ellentét után kíváncsiak voltunk, hogyan sikerült lezárni a korábbi vezetőedző és a klub közötti vitás ügyet, illetve hogyan készül a tavaszra a piros-fekete együttes.

Elbert Gábor cégvezető beszélt nekünk az elmúlt napok eseményeiről, illetve a csapat terveiről:

- Igazából abban állapodtunk meg Supka Attilával, hogy nem nagyon beszélünk a válás részleteiről, és ezt tiszteletben is tartanám. Pénteken tudtunk megegyezni vele arról, hogy nem folytatjuk a közös munkát, és onnantól kezdve tudtunk elkezdeni azzal foglalkozni, hogy ki üljön a csapat kispadján tavasszal."

Felvetettük azt a pécsi vezetőnek, hogy a Supkával történő szerződésbontás, és Márton Gábor kinevezése között alig telt el huszonnégy óra, ezért úgy tűnhet, hogy nem egy hirtelen ötlettől vezérelve került a korábbi kozármislenyi edző a csapathoz:

- Valóban, volt többfajta elképzelés is. Amíg Supka Attila Pécsett szerződéssel rendelkezett, szakmai igazgatót kerestünk, de mivel ez a helyzet pénteken változott, mi is változtattunk a stratégián. Márton Gábort mindenképpen remek megoldásnak gondoljuk.

Elbert Gábor azt is tisztázta, hogy milyen lesz a csapaton belüli munkamegosztás:

- Egyfajta szakmai igazgatószerű feladata lesz Lőrincz Emilnek, ami azt jelenti, hogy három felnőtt csapat irányításáért és szakmai munkájáért fog felelni. Ez a három csapat a PMFC-Matias felnőtt csapata, a Kozármisleny NB II-es együttese, és a PMFC NB III-as gárdája. Ezen kívül mindegyik csapatnak lesz egy edzője: a nagycsapatnál Márton Gábor, az NB III-as együttesnél Fekete Tivadar, míg Mislenyben még most zajlanak a tárgyalások az új edző személyéről.