magyarfutball.hu

2017.01.31 Szanyó Károly és Sándor Tamás lett a Kozármisleny új vezetőedző párosa!

A HR-Rent Kozármisleny labdarúgócsapata a tavalyi évben csodaszámba menő teljesítménnyel hívta fel magára a labdarúgó közvélemény figyelmét, amikor a Magyar Kupában 3 NB I-es csapatot is búcsúztatva a legjobb 8 közé jutott. Ez mellett pedig hatalmas fölénnyel, utcahosszal – 18 pont előnnyel – nyerte meg az NB III Közép csoportot. 32 mérkőzésből 25-ször nyert, 6 döntetlen mellett 1 vereséget szenvedett és 81 rúgott gól ellenében csak 15-ször vették be ellenfeleink a mislenyi kaput.
A csapat vezetőedzőjét Németh Zsoltnak hívták, aki ezzel a teljesítménnyel beírta magát a klub történetének egyik legfényesebb lapjára.
A tréner korábbi megye II-es és U19-es NB II-es bajnoki címei után 2013 őszén megbízott vezetőedzőként két mérkőzésen irányította az NB II-es Kozármisleny csapatát, majd tavasszal másodedző volt Eduardo Almeida mellett.
2015 nyarán nagyon nehéz helyzetben kapott vezetőedzői megbízatást egy teljesen új, szinte felnőtt meccset alig játszott fiatalokból kellett csapatot szerveznie immár az NB III-as bajnokságra, de minden nehézség ellenére parádés őszt produkált, hiszen egy erős, bajnokesélyes Vác mögött 2. helyen telelt, majd tavasszal végig versenyben volt a feljutásért.
Idén nyáron a stadion építés miatt és a rengeteg probléma (későn összeálló keret, otthontalanság) ellenére is jól indult az őszi szezon, de a bajnokság felétől már nem szerepelt annyira jól a csapat és az ősz végére visszacsúszott a 16. helyre.
Feleki Attila a Klub tulajdonosa az alábbiakat közölte ma: Zsolt a Klubunk történetének egyik leglojálisabb személye, akinek számos sikert köszönhetünk, és akinek a munkája, elhivatottsága révén rengeteget tapsoltunk, büszkék voltunk az aktuális csapatainkra, holott nagyon sokszor nem éppen ideális körülmények között kellett a munkát végeznie. Nem kérdés, hogy minden klub ilyen személyeket keres maga mellé. Ezért is döntöttünk közösen úgy, hogy a jelen helyzetben hasznos egy új impulzus, más személyek bevonása, ezért ő most oldalra lép, és nem mint edző fogja segíteni a Klubot. A munkájára természetesen hosszútávon számítunk a továbbiakban is.
Zsoltnak nagy KÖSZÖNETTEL tartozunk!!
Köszönjük az eddigi sikereket és felejthetetlen pillanatokat!!
Néhány nap alatt történt meg az edzőkeresés is, és így a magyar futballban két igazán jól csengő név veszi át a szakmai munka irányítását.
A mai naptól a HR-Rent Kozármisleny labdarúgócsapatát a Szanyó Károly – Sándor Tamás alkotta edzőpáros vezeti.
A labdarúgást szeretőknek nem kell bemutatni a két korábbi kiváló labdarúgót és immár edzőket.
Szanyó Károly futballistaként magyar bajnokságot nyert az Újpest csapatával és Magyar Kupa döntőt is játszott. Ez mellett tagja volt az 1996-os Atlantai Olimpiára kijutó remek magyar olimpiai válogatottnak. Edzői karrierjében is sikereket tudhat maga mögött, 2 éve az ő vezetésével a Vasas megnyerte az NB II-t és feljutott az NB I-be, ahol ugyancsak irányíthatta az angyalföldieket.
Sándor Tamás neve Debrecennel fonódik össze, hiszen ott lett profi játékos, majd később többszörös magyar bajnok és Magyar Kupa győztes labdarúgó. 11 alkalommal húzhatta magára a nemzeti válogatott mezét, ő is tagja volt az Atlantai olimpiai válogatottnak, de szerepelt az olasz Torino csapatában, Törökországban és Izraelben is. 2011-től 2016-ig a Debrecen NB I-es csapatának másodedzőjeként tanulhatott bele az edzői szakmába, ahol komoly sikereket értek el, 2 alkalommal bajnoki címet illetve kétszer Magyar Kupát is nyertek.
Az érkező új edzőknek, jó munkát, sikeres szereplést kívánunk Kozármislenyben!
Hajrá Kozármisleny!