magyarfutball.hu

2014.01.04 Szanyó Károly lett a Vasas vezetőedzője!

„Örömmel mondhatom, minden bizonnyal megtaláltuk azt az ambiciózus, fiatal vezetőedzőt, aki mind szakmai tudása, mind emberi tulajdonságai alapján méltó arra, hogy a Vasas kispadjára üljön. Szanyó Károly több mint kétszáz mérkőzésen lépett pályára a magyar élvonalban, játszott egy évig a Vasasban is. Németországban, Ausztriában és Izraelben légióskodott, így nemzetközi tapasztalatoknak sincs híján. Azt gondoljuk, hogy egy ilyen fiatal szakember alkalmazásával egy kicsit mi is hozzá tudunk járulni a magyar labdarúgás megújulásához. Egyelőre szóban állapodtunk meg vele, hiszen az idő sürgetett, szerződtetésének pontosítására a jövő héten kerül sor. Szanyó Karcsival egyeztetve Tóth András képviseli majd a folyamatosságot, ő marad a másodedző, míg a kapusokkal januártól Bíró Szabolcs foglalkozik. Az eddigi stáb többi tagjával a jövő hét második felében egyeztetünk” – idézi a Vasas SC hivatalos honlapja, a vasassc.hu a régi-új ügyvezetőt, Vancsa Miklóst.

A Vasas NB II-es labdarúgócsapata január 8-án kezdi meg a felkészülést.
A klub által kiadott sajtóanyag a tulajdonviszonyok átalakulásáról is ad tájékoztatást, immár hivatalosan is megerősítették, hogy a labdarúgócsapatot Jámbor János üzemelteti a jövőben.
„A Vasas SC élt a korábbi német tulajdonos által felajánlott vételi lehetőséggel, és a klub december 20-tól immár 100%-os tulajdonosként jegyzi a Futball Kft.-t. A Vasas SC elnöke, Markovits László még az ügylet kezdetén leszögezte, hogy a klubnak társadalmi szervezetként nincs lehetősége a működtetéssel járó összes teher vállalására, mindenképpen partnerekre van szüksége. Az erről lezajlott tárgyalások eredményeként a futballcsapatot korábban szűk hat esztendőn keresztül tulajdonló üzletember, Jámbor János garantálta, hogy januártól döntő szerepet vállal a csapat finanszírozásban. Feltételként szabta meg, hogy a 2014 előtt keletkezett tartozásokért nem vállal felelősséget, ezek rendezése a klubra hárul. Ezenkívül az anyaegyesület vagyonkezelőként díjmentesen biztosítja a Fáy utcai stadion, a hozzátartozó edzőpályák és a kiszolgáló egységek működtetését is a felnőtt labdarúgócsapat számára, valamint a 2014–15-ös szezontól – az NB I-be történő feljutásig – garanciát vállal arra, hogy egy később bevonandó támogatói kör szezononként 50 millió forinttal járul hozzá a csapat finanszírozásához” – olvasható a vasassc.hu-n.
Az egyesület honlapjának Vancsa Miklós a játékoskeretről is beszélt: „Örököltünk egy csonka keretet, amelyet értelemszerűen nem mi állítottunk össze, és amelyet minőségileg még nem is tudok jellemezni, bár a labdarúgók 95%-át ismerem. Ebből a szituációból kell a lehető legjobbat kihoznunk. Az egyértelmű, hogy létszám is szűkös, és a szerkezet sem ideális. Van olyan poszt ahol túlkínálat van, és van ahonnan hiányzik a bevethető játékos. Szélső támadónk például egyáltalán nincs. Az átigazolások terén mindig csak akkor fogunk nyilvánosság elé állni, ha már aláírt szerződéssel rendelkezünk valakivel. Természetesen több ügy is folyamatban van, úgy vélem lesznek olyan igazolásaink amikre nem csak a Vasas-hívek kapják majd fel a fejüket.”

Vancsa konkrét neveket nem említett, de kérdésre válaszolva annyit elmondott, hogy bár Remili Mohamed szerződését az előző vezetés felbontotta, szeretnék megtartani, ezért vele is tárgyalni fognak. A Nemzeti Sport Online információi szerint Ferenczi István szerződtetése is szóba kerülhet. A cél egyértelműen egy olyan keret kialakítása, amely tavasszal biztosan bent tud maradni az NB II-ben. A tabellán jelenleg 10. helyen álló Vasasnál szerdán kezdődik a felkészülés.