magyarfutball.hu

2003.06.26 Szanyó Károly ismét az Újpesthez igazolt!

Gyulay Zsolt ezután a Megyeri úti irodájában fogadott több játékost. Először Bükszegi Zoltánt, aki – mint arról korábban beszámoltunk – már megegyezett a lila-fehérekkel, és csütörtökön az egyezséget írásba is foglalták a felek. Eszerint a legutóbb Dunaújvárosban futballozó középpályás két esztendőn át az Újpest játékosa lesz.
Miután Bükszegi távozott, jöttek a visszatérők. Elsősorban Szanyó Károly, aki eddig a Győr labdarúgója volt, ám lejárt a szerződése, így szabadon igazolhatóvá vált. A lila-fehérek pedig lecsaptak az egykori Megyeri úti kedvencre.
– Azt hiszem elmondhatom, hogy ismét az Újpest játékosa vagyok – mondta a tárgyalás után Szanyó Károly. – Hároméves szerződést kötök egykori csapatommal, vagyis mindketten hosszú távra tervezzük a közös jövőt. Több kérőm is volt, de komolyan csak az Újpest ajánlatával foglalkoztam. Örülök a visszatérésnek, bár jobb lett volna korábban meglépni ezt.
– Ezek szerint minden akadály elhárult az átigazolása elől?
– Még egy orvosi vizsgálat vár rám, de már aláírtunk minden papírt, és nem hinném, hogy kiderülhetne bármi, ami megakadályozhatná a közös munkát.
– Említette, hogy más együttesek is keresték. Hová hívták?
– Nem titok, hogy érdeklődött irántam a Ferencváros is, de aki ismer, az tudja, hogy nekem az Újpest a mindenem, és ez meghatározta a döntésemet.
– Ha már az elhatározását befolyásoló szempontoknál tartunk; mennyire volt lényeges, hogy az Újpest szakmai igazgatója Mezey György?
– Természetesen az sem mindegy, kinek a keze alatt dolgozik az ember, de rögvest hozzáteszem, Garami József is kiváló szakember. Örülök, hogy Mezey Györggyel dolgozhatok együtt, és biztos vagyok benne, hogy a következő bajnokság végén egy fényes érmet nyerünk majd.