magyarfutball.hu

2021.04.07 Guzmics Richárd távozott Mezőkövesdről!

A MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC Kft-nek nem áll fenn fizetési kötelezettsége Guzmics Richárd irányába, Munkáltatóként a munkaviszonyból származó kötelezettségünket nem szegtük meg, ezért a Guzmics Richárd által közölt munkavállalói felmondást, annak jogellensége miatt megtámadtuk az illetékes Törvényszéken.

Guzmics Richárd 2020. szeptember 11. napjától, a felmondása közlésének a napjáig a sporttevékenységétől független egészségügyi problémái miatt egyetlen edzésen sem vett részt, mérkőzéseken nem játszott, a munkaköre szerinti hivatásos labdarúgói feladatait nem látta el, munkát nem végzett, ezért a munkajogi szabályok értelmében munkabérre nem volt jogosult.

A MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC Kft. természetesen ezen időszakban is biztosította a részére, hogy rehabilitációs tevékenységet végezezzen a létesítményeiben és a szakembereit igénybe vegye. Guzmics Richárd a táppénz igényléséhez szükséges dokumentumokat sem nyújtotta be a Munkáltatója irányába, ezért egészségbiztosítási pénzellátásra nem jogosító keresőképtelennek minősült.

Mindezek mellett Guzmics Richárd a MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC Kft-vel 2020. január 02. napján kötött Munkaszerződésében foglaltak szerint a tőle elvárható szinten a munkaköre szerinti hivatásos sporttolói feladatait folyamatosan és összefüggően kettő hónapig sem látta el.

A teljes 2020. évben mindösszesen 475 percet szerepelt a MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC Kft. csapatában elsőosztályú mérkőzésen és a sporttevékenységétől független egészségügyi problémái mellett a Munkaszerződésben rögzített kötelezettsége ellenére a Munkaszerződés megkötését megelőzően nem tájékoztatta MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC Kft-t a sporttevékenységével összefüggésbe hozható korábbi sérüléseiről és műtéteiről.

Valós, hogy jelenleg a MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC Kft. és Guzmics Richárd között kettő peres eljárás is folyamatban van, tekintettel arra, hogy miután Munkáltatóként a jogellenesen közölt munkavállalói felmondást az illetékes Törvényszék előtt megtámadtuk, Guzmics Richárd is pert indított kártérítés megfizetése iránt.