magyarfutball.hu

Magyarország - Svédország 3 : 3 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
Világbajnokság 1974, selejtező
480. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Lo Bello Concetto (Olaszország)
nézőszámok:
 1. cantab.net: 73.070
 2. mafoci: 75.000
 3. nso.hu: 80.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2020.04.25, 16:05
  Vidáts Csaba: Azzal a budapesti három-hárommal kiestünk, nem jutottunk ki a világbajnokságra. Ő (Illovszky Rudolf) szerk.: ) engem hibáztatott, de többször megnéztem a meccs felvételét, ma sem tennék semmit másként. Edström sorsdöntő fejese előtt én olyan csatárra helyezkedtem, aki közelebb állt a kapuhoz nála, és azt kell mondanom, onnan nem szabad gólt kapni fejesből.

  https://magyarnemzet.hu/sport/a-mesterharmas-csak-egy-keretest-ert-8044190/
   
 2. avatar: szityó
  2019.02.20, 18:12
  Nagy reményekkel ültem le a tv elé, meggyőződésem volt, hogy simán nyerjük a meccset.Nem így történt és az Edström gól után először voltam úgy elkeseredve, amit aztán évekig újra meg újra éreztem elvesztett fontos mérkőzések után. De én még szerencsés voltam, mert a kertvég szomszédunk az Edström gól után infarktust kapott és meghalt.
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2017.04.10, 14:35
  – A tizenhét válogatott meccse közül melyik a legemlékezetesebb?

  Kozma Mihály: A Svédország elleni, budapesti vb-selejtező. Tudja, az a mérkőzés, amely 3–3-mal zárult, és így aztán nem jutottunk ki a világbajnokságra. A bemelegítéskor megsérültem, beszakadt a vádlim, de nem mertem szólni a szövetségi kapitánynak, hogy nem tudom vállalni a játékot. Iszonyatos fájdalmak közepette egy félidőt játszottam, és az én gólommal szereztünk vezetést. De valójában nem rúgtam a gólt, hanem a sípcsontomról csak bepattant a svédek hálójába.

  archivum.magyarhirlap.hu
   
 4. avatar: ingersheim
  2012.09.09, 14:24
  kép
  VB-Magazin '78 - Labdarúgás különkiadás
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
   
 7. avatar: fgymat
  2009.05.23, 11:10 (szerk.: 2016.11.14, 19:14)
  Mindenképpen győznünk kellett a továbbjutáshoz.

  Most is nagyon jól kezdett a válogatott. Sőt gyors vezetéshez is jutottunk. Akkora energiával vetették magukat a játékba labdarúgóink, hogy úgy tűnt elsöpörjük a svédeket a továbbjutás útjából. Sajnos a gól után most is, mint már annyiszor, kicsit visszafogottabbá vált a játékunk. S ugyan, úgy ahogy más találkozókon is lassan feljött az ellenfél. A félidő végére már Ők voltak a meghatározók és egyenlíteniük is sikerült.
  A második játékrészben kicsit magára talált a cserékkel frissített magyar csapat. Már az első tízpercben sikerült sok helyzetet kialakítanunk, de gól egyikből sem lett. Amikor azonban rohamaink kicsit alább hagytak a svédek azonnal lecsaptak és Ők szereztek vezetést. A közönség elemi erővel kezdte bíztatni válogatottunkat és mintha ez ismét energiával töltötte volna fel a labdarúgókat. Előbb egyenlítettünk, majd az újabb gól már az előnyünket jelentette. Támadásaink eredménye volt az a szabadrúgás is, amelyet pár perccel a vezető gól után Kocsis végzett el, de sajnos nem a hálóba, csak a kapufára lőtte. Ismét pár perc telt el és most a svédek kerültek helyzetbe a kapunk előtt. Viszont az Ő fejesük az egyenlítést jelentette a számukra.

  A csoport mérkőzések után három együttesnek volt nyolc pontja. Magyarországnak (12-7), Svédországnak (15-8) és Ausztriának (14-7). A kiírás szerint ebben az esetben a gólkülönbségek döntöttek. Ez azt jelentette, hogy mi kiestünk a másik két csapatnak viszont egy harmadik mérkőzésen kellett eldöntenie a továbbjutást. Ezen a svédek 2-1 arányban nyertek.
  Úgy estünk ki, hogy egyetlen egyszer sem veszítettünk! Mind a három másik csapat elszenvedett vereséget. Sajnos viszont nem győztünk eleget és még Máltát is mi vertük meg a legkevesebb góllal.
  A világbajnokságot most is nélkülünk rendezték.

  forrás:
  mafoci