magyarfutball.hu

III. kerületi TVE - Budapesti TC 0 : 2 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.03, 19:43
    BTC - III. ker. TVE 2:0.

    (Határ-utczai pálya.) Mind a két csapat igen nagy ambiczióval ment a küzdelembe, a mely a jobbik csapa­tot juttatta a győzelemhez. A Torna-Clubban brilliánsul játszott Szendrő, a ki a legnehezebb helyzetben is bizto­san mentett. Jó volt Kőszegi is, agilis a fedezetsor. A csatársorban Mészáros és Pócz voltak a legjobbak. Günsery kevés labdát kapott.
    A III. ker. TVE legjobb része a fedezetsor volt, a melynek minden tagja kitűnő munkát végzett. A vé­delem játékán még sok a javítani való. A csatársorban csak a jobboldal jó, mig a balszárny abszolút tehetetlen. Hönioh II., Nagyhegyi és Guttmann jó kvalitású játéko­sok, de goalképességük ezúttal cserben hagyta őket.Meg kell rónunk a III. kerületi csapatot fegyelmezetlen­ségéért, a mennyiben a játékosok folyton czivódnak egy­mással.
    A mérkőzés fontosabb mozzanatai ezek: 10. p.Mészáros egyedül lefut, a kornervonalról czenterez, de Dobó magasan a goal fölé lő. BTC fölényben. 12. p. Mahr laposan czenterez, Kovács a hátvédek hibája miatt üre­sen kapja a labdát és remek lövéssel megszerzi a vezető­goalt. 14. p. III. ker. TVE kornerhez jut, melyből BTC kapuja csak nehezen szabadul. 28. p. III. ker. rossz kor­nert rug, a melyből BTC vezet szép támadást. 33. p. Sin­ger szép czenterét Hönich II. kapásból lövi, de a labda hajszálnyira a kapu mellett gurul el. 35. p. BTC korner. 40. p. III. ker. korner, a melyből Nagyhegyi éles lövése kapufáról pattan vissza.
    Félidő 1 : 0.
    Szünet után az első perczben BTC támad cés Pócz a kapus hibás helyezkedése miatt goalt rúg. 4. p. Singer beadásából Guttmann élesen lő, azonban a labda czentiméterekkel a kapu mellé jut. 14. p. III. ker. TVE hibás korner. 22. p. BTC korner. 31. p. Hönich II. lefut, czen­terez, de Guttmann öt lépésről biztos goalt hibáz. 40. p.Nagyhegyit Wellisch Imre biró teljesen indokolatlanul kiállítja.

    Az Újság 1912 június 7.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.06.25, 16:12
    Alig mentette fel a MLSz tanácsa Nagyhegyi Mátyást, a III. k. TVE játékosát,már újra fegyelmi elé kerül. A múlt heti BTC—III. k. TVE elleni mérkőzésen ugyanis kiállította és e miatt feljelentést tett ellene Wellisch Imre játékbiról annál is inkább, mert mérkőzés után súlyosan sértő szóval illette Vámos határbirót.

    Sportvilág 1912. június 10.
     
  3. avatar: seamandarin
    2021.06.19, 18:16
    Budapesti Torna Klub—III. kerületi Torna és VívóEgyesület 2:0(1:0).

    Határ-utcai versenypálya. Közel kétezer főnyi közönséget gyűjtött össze a B.T.K. csapatának a sorsára döntő jelentőségű küz­delem. A meccs első pillanatától az utolsóig a B. T. K.volt a jobb csapat. Megnyilvánult az erő különbséga teknikában és a gyorsaságban egyaránt. Ha nem is a legmagasabb klasszisu játékot produkálta a B.T.K.. mégis volt benne elegendő stílus, határozott­ság és nagy igyekezés a jó összejátszásra. A tavaszi szezon hőse, a sorozatos győzelmet arató III. ker.T. V. E. szinte szánalmasan dolgozott. Teljes erejét latba vetette, ez kétségtelen, de oly össze-visszaság jellemezte a tartalmatlan játékát, hogy veresége el­maradhatatlan volt. A máskor oly hangos óbudai közönség nem is fogadta kegyeibe az óbudai Duna-part népszerű futballistáit s nyugodt megadással nézte, miképpen ver végig rajtuk a balparti legény­ség. A III. kerületiek rendes összeállításából egyedül Oderszky hiányzott, de közötte és és helyettese (Paulin) között nem nagy a különbség s igy vereségét ezzel menteni nem is lehet.
    A győztes csapatnak, bár mindenik tagja a tőle telhető legtökéletesebbet nyújtotta, érdem sze­rint mégis külön ki kell emelnünk Szendröt, aki jóformán régi reprezentatív formáját játszotta, azonkívül Mészárost, aki ma végre nemcsak jól, de hasznosan is dolgozott, Potz centert és Kertész balösszekötőt. Az első gólt a játék tizenharmadik per­cében Kovács balösszekötő csinálta pompás össze­játszás után és gyönyörű éles lövéssel. A meccs második gólját a második félidő első percében Potz lőtte. A III. kerületiek lövése két ízben a kapufáról pattant vissza. Több komoly alkalmuk nem is igen volt, mig Sugár kapuvédőnek nem egy ízben kellett bravúros védekezést produkálni. — Biró Vellisch Imre volt.

    Budapesti Hírlap 1912. június 7.
     
  4. avatar: seamandarin
    2021.06.15, 23:58 (szerk.: 2021.06.16, 16:18)
    Budapesti Torna Club — III. ker. Torna és Vivó Egylet 2:0 (1: 0).

    A döntő mérkőzés csütörtökön volt a Határ ­utcai pályán, hol a házigazda III. kerületieket kel­lett legyűrni a piros-fehéreknek.
    A döntő jelentőségű mérkőzésen a BTC bi­zonyságát szolgáltatta annak, hogy nem érdemelné meg a kiesést. Mindvégig sokkal jobb volt ellen­felénél és ha szerencséje van, hát nagyobb goal-aránynyal is győzött volna. Az első goal a félidő 15-ik percében esett Pocz gyönyörű egyéni kiszö­kése révén. Helycsere után már a második perc­ben a Vivők hálójában a labda, hová Kovács lövése juttatta. A mérkőzés további során is a BTC volt fölényben.
    Wellisch Imre jól vezette a fontos mérkő­zést.

    Pesti Hírlap, 1912. június 7.