magyarfutball.hu

Törekvés SE - Budapesti AK 3 : 1 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1913/1914
játékvezető : Taffel Miksa
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.12.12, 21:46
    Törekvés—BAK 3:1 (2:0).

    Halom-u. — 1500 néző. — Bíró: Taffel Miksa.
    A Törekvés ezuttal is megőrizte a veretlenségét s a győzelemre teljes mértékben rá is szolgált.Fölénye döntő módon a második félidőben dom­borodott ki, a mikor is folytonos védekezésre utalta ellentelet
    Már az első percekben a Törekvés javára billent a mérleg s kétséges sem volt pillanatig sem a yőzelme. A 3. p.-ben Bőti lövi, a labda Duschek kezéből Salamon elé pattan s belövi az első goalt. (1 : 0).
    Tíz perc múlva Bőti lefut s közvetlen közelből goalt lő (2 : 0). Ezután a BAK is összeszedi magát és szép változatos játék következik, több kornerrel és sok szabadrugással tarkítva.
    A második félidőben oly hevesen támad a Tö­rekvés, hogy a BAK-nak még a halfsora is védeni kényszerűl de még igy sem tudja meggátolni a kitünően játszó Bőti gyors lefutásait.
    Az ö centeréből lövi Ürögdi a 22. p.-ben a har­madik goalt. Uj fölállas után BAK támad s Haus-wald kézzel lefogja a lövésre kész Kordát.
    A megitélt ll-es védésére Szentey áll a kapuba, de Ludwig lövését nem védheti (3:1).A Törekvés ezután folytatja támadásait, de a BAK hátvédei menteSporthirlap, 1914nek.
    A Törekvésben átszott Borisz is — igen jól, a BAK-ban Károly ismét szerepelt. Cseh helyett Ligeti volt center. Korda jobb- Grosz balössze­kötő.


    Sporthirlap, 1914 április 27.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.01, 21:18
    Törekvés—BAK 3:1.

    A Törekvés halom-utczai pályáján körülbelül 1300 néző jelenlétében lefolyt mérkőzés végig a Törekvés fölé­nyét mutatta. A vasutasklub csatársora elsőrendű játékot produkált és a jól működő fedezetsortól támogatva szebbnél-szebb és precziz összjátékkal keresztülvitt táma- dásaival óriási munkát adott a kitünően és igen erélyesen dolgozó BAK-védelemnek. A csatársorok és a fedezetsorok közötti különbség olyan szembetűnő volt a mérkő­zés egész folyamán, hogy a Törekvés győzelme egy pilla­natra sem látszott kétségesnek. A kitűnő együttest alkotó csapat minden embere tudása legjavát nyújtotta, de még igy is kitűntek kiváló játékukkal : Nyilas, Bőti, Borisz, Salamon és Ging. A BAK-ban kitünően játszott a két hátvéd, Ludwig és Kucsera és Duschek kapuvéd. A csatársor legjobb embere ismét Grósz József volt. Igen gyengén szerepeltek Gállos balszélső és Károly középfedezet.
    Törekvés kezd nap és szél ellen. Azonnal a BAK mezőnyébe terelődik a játék és az 5-ik perczben Ging éles lapos lövését Duschek kiejti kezéből és a résen álló Salamon a vezető goalt rúgja. A 14-ik perczben Nyilas ideális beadásából éri el Bőti a Törekvés második goalját.
    A vasutascsapat továbbra is offenzivában marad, mig a félidő végén a BAK is támadáshoz jut, azonban csak egy eredménytelen kornert ér el öt perczczel a szünet előtt-.
    Félidő 2:0 (kornerarány 3:1 a Törekvés javára).
    A második félidőben a BAK erős irammal kezdi a játékot, a mely szünet után változatosabb. A 8-ik és 10-ik perczben a BAK kornerhez jut, a melyeket azon­ban nem képes értékesíteni. Negyedórás hullámzó játék után a Törekvés döntő fölénybe kerül és a BAK súlyosabb goalaránvu vereségét csak a kitünően működő közvetlen védelem és Rudas fedezet önfeláldozó munkája tudja el­hárítani. A 23-ik perczben a Törekvés korneréből kelet­kezik veszélyes kavarodás a kapu előtt, míg a 24-ik percz­ben Bőti beadásából Ürögdi a harmadik goalt lövi. A goalt követő BAK-támadás közben Ging kézzel tartja fel Kordát, mire a bíró büntetőrugást ítél, a melyet Ludwig védhetlenül a kapuba továbbit. A mérkőzés vége felé a Törekvés állandóan támad, egy kornert is ér el, de az ellenfél védelmének energikus ellenállásán minden goallövési kísérlete megtörik.
    Bíró: Taffel Miksa.

    Az Újság 1914 április 28.