magyarfutball.hu

UTE - Ferenczvárosi TC 1 : 7 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: heimo
  2016.04.24, 09:15 (szerk.: 2016.06.24, 13:26)
  Ferencvárosi Torna Klub—Újpesti Torna Egyesület 7:1. Félidő 3:0. (őszszel 7:1.)

  A MAK.—NSK. mérkőzés után játszott a két csapat. A győzelmet eléggé könnyen szerezte meg a FTK. Felállás után nagy meglepetésre a fürge újpestiek diktálják a tempót. Szabó már a harmadik percben kiszökik az FTK. védelemből, de közvetlen a goal előtt feldöntik. A bíró 11-est ítél. Molnár I. rúgja a 11-est. A lövés Fritz lábáról pattan vissza a mezőnybe, ahonnan a rástartoló Molnár I. azt szerencsésen a goal fölé emeli. E goalkísérlet után a zöld-fehér csatársor lép akcióba. A támadásokat jórészt a baloldal viszi. Vagy negyedórái játék után Schlosser körülbelül negyven méternyire a goal előtt labdát kap s kényelmesen driblizve végigfut a gyengén álldogáló UTE. védelmen s védhetetlen goalt lő. A második goal után, amely tizenegyesből esik, az újpestiek mindjobban visszaesnek. Csatársoruktól egyetlen életrevaló akciót sem látunk. Egy percig sem tudta elől tartani a labdát. Pedig a FTK. védelem nagyon könnyelműen játszott. A harmadik goalt megint Schlosser rúgta. Félidő végén a bíró jóvoltából az UTE. egy újabb 11-eshez jut. Megint Molnár I. áll a labda elé; ezúttal azonban azt a kapu sarkába lövi. De mit nem tesz a balsors! A bíró a goalt azon a címen, hogy nem fütyült, nem érvényesíti. Az újabb 11-est pedig Molnár I. a kapus ölibe lövi.

  Helycsere után állandó a zöld-fehérek fölénye. Gyors és kombinációs támadásaik kifullasztják az UTE. védelmet, amely a Schlosser által rúgott negyedik goal után már csak úgy ténfereg a kapu előtt. Az FTK. védelem is ráfizet nagy könnyelműsködésére. Az újpestiek balszéle lefut s a középre került labdát Molnár III. a sarokba plasszirozza. Félidő végéig állandóan a FTK. támad s Weisz és Schlosser révén további három goalt rúg. Bíró Fehéry volt.

  (Az UTE súlyos veresége.)
  Többet vártunk az UTE-től. A Franzstadt azonban kézben tartotta az újpesti csapatot, úgy hogy az alig tudott egy pár percig lélegzetet venni. Nem is nagyon iparkodott. A csapat egészen más volt, mint az előző vasárnap. Jóformán komoly ellenállás nélkül adta meg magát sorsának. Pedig még nagyon meg fogja bánhatni ezt a hét goalos vasárnapot, mert ez úgy elrontotta goalarányát, hogy ha meg is veri a 33 FK-ot, ha goal arányra kerül a dolog, ez a hét goal nagyon le fogja huzni.

  Pesti Napló, 1911. május 3.