magyarfutball.hu

Videoton SC - Békéscsabai Előre Spartacus SC 0 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2022.09.21, 23:47 (szerk.: 2022.10.03, 10:19)
    Nincs szín a fehérvári képernyőn
    Videoton - Békéscsaba 0-0


    Székesfehérvár, 4000 néző
    Vezette: Nagy L. (*****), (Hazafi, Plasek)
    Videoton: Disztl P. 6 — Máriási 6, Disztl L. 6, Novath 5, Horváth 5 — Csucsánszky 4, Csongrádi 5, Wittman 5 — Kanyok 4, Szabó 4, Jónás 4. Edző: Tajti József
    Békéscsaba: Leboniczky 6 — Szenti 6, Megyesi 6, Ottlakán 6, Fabulya 5 — Adorján 4, Pásztor 6, Csató 6, Csanálosi 5 — Kurucz 5, Szekeres 6. Edző: Csank János.
    Csere: Csucsánszky helyett Sallói (6) a szünetben, Adorján helyett Fecsku (5) a szünetben, Szabó helyett Németh (—) a 68., Kurucz helyett Takács (—) a 71. percben.
    Sárga lap: Fabulya a 69., Jónás a 69., Csanálosi a 73., Sallói a 88. percben.
    Szögletarány: 7:3 (4:1) a Videoton javára.

    (— Végre győzni kellene — foglalta össze tömören reményeit Tajti József, a Videoton vezetőedzője a mérkőzés előtt.
    Ennek érdekében három helyen is változtatott legutóbbi kezdőcsapatán, ami egyértelműen jelzi, hogy elégedetlen együttese eddigi teljesítményével. Így Kovács és Vadász - utóbbi néhány napos edzéskihagyása miatt - a juniorok között játszott, Végh és Koszta pedig kispados lett. Az ellenfél vezetőedzője, Csank János, jóval nyugodtabban várta a találkozót. Azt fejtegette, hogy nemcsak a védekezéssel akarnak törődni, és reméli, jó mérkőzésen legalább az egyik pontot hazaviszik Békéscsabára.)
    Csapkodó kezdés után a hazai kapu forgott először veszélyben, a 6. percben Szenti jobbról bekanyarított labdáját Disztl P. röviden ütötte ki, de Kurucz középen egy gondolattal elkésett.
    Ezután sokáig - jobb híján - csak Csongrádi 25 méteres szabadrúgása érdemelt említést, ám a középpályás alapos előkészületek után jócskán mellé durrantott.
    Fél óra elteltével Wittman öt méterrel közelebbről már ígéretesebben próbálkozott, ugyancsak szabadrúgásból, de nyesett labdája kevéssel elkerülte a bal felső sarkot.
    (— Unatkozom! — hozta a csapatok tudomására véleményét egy jó torkú szurkoló, és bizony, senki sem vitatkozott vele.)
    Nem tudni, hogy a játékosok meghallották-e a bekiabálást, mindenesetre a félidő utolsó negyedórájára valamivel veszélyesebbé vált a Videoton.
    A 32. percben először Csucsánszky döntött úgy, hogy felrázza a közönséget, de egy csel után a 16-osról a léc fölé lőtt.
    Egy perccel később Leboniczky is „bemutatkozott” a labdának, Novath ötméteres fejesét a jobb alsó sarok elől tolta szögletre.
    Majd Máriási célozta meg mintegy 25 méterről a kaput, a labda irányt változtatott egy védőn, így a már elmozduló Leboniczky csak kiütni tudta, de aztán egy gyors vetődéssel még elcsípte a berobbanó Kanyok elől.
    SZÜNET UTÁN nagyon rákapcsolt a Videoton. A vendégek 16-osának közelébe terelte a játékot, de szorítását erős túlzás lenne gyilkosnak nevezni...
    Erről árulkodik az is, hogy a félidő első helyzete egy békéscsabai ellentámadás során alakult ki, a 64. percben. Szekeres viharzott el a jobb szélen, laposan középre adott, és Sallói úgy mentett a középen érkező Csató elöl, hogy a labda a kapujából kilépő Disztl P. fölött centiméterekkel hullott a léc mögé.
    A 69. percben Novath 17 méteres szabadrúgása irányt változtatott a sorfalon, de Leboniczky kitűnő reflexszel beleütött a labdába, majd mielőtt azt Jónás elérte volna, rávetődött.
    A hazai játékos azonban „odaszúrt” a labda felé és megrúgta a kapust, Fabulya meglehetősen erőszakosan fejezte ki rosszallását, a játékvezető pedig úgy, hogy mindkettőjüknek sárga lapot adott! Csatlakozott hozzájuk a 73. percben Csanálosi, aki előbb lerántotta Kanyokot, majd a sípszó után elrúgta a labdát.
    Továbbra is „helyzetiszonyban” szenvedett a Videoton, s a 75. percben is ismét egy csabai ellentámadás élénkítette a találkozót, de a jobbösszekötő helyen meglóduló Fecsku elől Disztl P. kifutva tisztázott.
    A másik oldalon pedig egy perccel később kimaradt a legnagyobb hazai lehetőség. Kanyok beadását a középen érkező Németh 12 méterről, kapásból küldte kapura, de a labda kevéssel elsuhant a jobb alsó sarok mellett.
    A lefújás előtt négy perccel pedig Sallói 17 méteres kapáslövése után a léc felső lapjáról csúszott ki a labda.
    Az utolsó említésre méltó eseményt Sallói sárga lapja jelentette, amelyet a 88. percben Ottlakán buktatásával érdemelt ki.

    ★ ★

    Hiába reménykedtek a házigazdák, ezúttal sem szakadt meg rossz sorozatuk, és hazai pályán újra csak döntetlenre futotta erejükből.
    Igazság szerint nem is érdemeltek jobbat. Szemlátomást nagyon iparkodtak, de teljesítményük igencsak lelombozta szurkolóikat. Az akarás ugyanis nem társult semmi elképzeléssel, a sablonos próbálkozások pedig nem állították megoldhatatlan feladat elé a vendégvédelmet. Ugyanakkor, a játékosok szinte vetekedtek abban, melyikük tud több átadási, illetve labdakezelési hibát elkövetni.
    A Békéscsaba az idegenben játszó csapatok számára legkézenfekvőbb taktikát választotta. Körültekintően védekezett, és a középpályások hosszú indításokkal próbálták játékba hozni a két éket. Több helyzet adódott a vendégek előtt, ám nem kísérte őket szerencse, s az ő játékukba is gyakran csúszott bosszantó hiba.
    A jóval tudatosabban futballozó vendégegyüttes feltétlenül rászolgált az egyik pontra.

    Tajti József: — Sajnos tovább tart játékosaink kapu előtti tehetetlensége.
    Csank János: — Sok jó egyéni teljesítményt vonultatott fel a csapat, a döntetlent megérdemeltük.
    (Pajor-Gyulai László, Székelyhídi János)

    10. Békéscsaba 18 5 7 6 18-23 17
    11. Videoton 6 4 8 17-16 16

    Népsport, 1987. március 15. (Arcanum DT)
    képNovath közeli fejesét bravúrral hárította a csabai kapus

    Fejér Megyei Hírlap, 1987. március 16. (Arcanum DT)
    „Pontosan érkezett” a csapat
    Videoton - Békéscsabai Előre Spartacus 0-0


    ...

    A békéscsabaiak veszélyeztettek először, ugyanis a 6. percben Szenti jobbról beívelt egy labdát, amit a kapus röviden ütött ki, de Kurucz egy lehelettel lemaradt róla.
    Csongrádi szabadrúgása szállt mellé, miként jóval később Wittmann 20 méterről eleresztett nagy lövése.
    Fél órás tili-toli után Csucsánszky a 16-os vonaláról lőtt a léc fölé.
    Az első dolga Leboniczkynak csak ezután akadt, amikor Novath bólintott kapura öt méterről, de a jobb alsó sarok felé tartó labdát a békéscsabai kapus szögletre öklözte.
    A lefújás előtti percekben Máriási távoli nagy bombája irányt változtatott egy védőn, de Leboniczky az utolsó pillanatban oda ért a labdához, kiütötte, majd másodszorra meg is kaparintotta.
    Fordulás után az újabb valamire való akció Szekeres nevéhez fűződik, aki ezúttal a jobb szélen húzott el, élesen középre adott, de a berobbanó Csató elől Sallói mentett úgy, hogy Disztl P. és a kapufa fölött centiméterekkel suhant el a labda.
    Megint Leboniczkynek akadt dolga egy irányt változtatott labdával, amikor a 69. percben Novath szabadrúgása megpattant a sorfalon. Ezúttal is másodjára „szorította magához” a pettyest a békéscsabai kapuvédő. Sőt, ez esetnél, a későn oda érkező Jónás meg is rúgta Leboniczkyt. Ennek az esetnek nemcsak a székesfehérvári csatár volt a sárga lapos szenvedő alanya, hanem Fabulya is, aki erőszakosan lépett föl csapattársa védelmében. Aztán Csanálosi négy perccel később hasonlóképp „besárgult”, aki lerántotta Kanyokot, majd a sípszó után elrúgta a labdát is.
    Már csak negyed óra volt hátra, amikor Fecsku robbant ki a védők közül, de Disztl P. kifutva elé, tisztázott.
    Németh dönthette volna el a mérkőzés sorsát a 76. percben, amikor Kanyok labdájával megiramodott, s 12 méterről lőtt kapura, de az elszállt a jobb sarok mellett.
    Sallói nagy lövése a felső kapufáról pattant a játéktéren kívülre.
    Búcsúzóul az iménti nagy lövő kapott sárga lapot, Ottlakán buktatásáért.

    Az egykor szebb napokat megélt Videoton a tavaszi első két mérkőzéséről mindössze egy pontot inkasszált, ami kevés a fehérváriak üdvösségéhez. Nemhiába fogadkoztak a találkozó előtt: ezúttal kiküszöbölik a csorbát. Csank János ugyanakkor bizakodott abban, hogy újabb pontot szerezhetnek.
    Nos, a látottak az első 30 percben az utóbbi szakvezetőt igazolták: veszélytelen támadásszövögetéseket láthatott a publikum, igazán nem is forogtak veszélyben a kapuk. Az első félidő vége felé ugyan rákapcsolt a székesfehérvári gárda, de ekkor Leboniczky rendre hárított.
    A szünet után is hasonló felfogásban küzdött a hazai együttes, mígnem önmagát is föladta, s beletörődött abba, hogy az egyik pontnál többet e napon nem gyűjthetnek. A békéscsabaiak szemre tetszetősebben játszottak és védelmük szervezettebbnek bizonyult, mint egy héttel korábban.
    Itt is, ott is becsúsztak hibák, de ezúttal a viharsarkiak mindenképp rászolgáltak a döntetlenre, így „pontosan érkezett" a csapat haza.

    Békés Megyei Népújság, 1987. március 16.