magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Zalaegerszegi TE 3 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2023.06.03, 00:04 (szerk.: 2023.06.03, 00:12)
    Békéscsaba - ZTE 3-2 (1-1)

    Békéscsaba, 7000 néző
    Vezette: Nagy B. (*****) (Szabó J., Lovassy)
    Békéscsaba: Leboniczky 5 — Vígh 5, Szabó II 6, Varga 6, Fabulya 5 — Steigerwald 4, Pásztor 5, Takács J. 4 — Újvári 6, Kanyári 5, Fecsku 5. Edző: Süle István.
    Zalaegerszeg: Balázs 5 — Molnár 4, Csepregi II 5, Pecsics 5, Péter 4 — Sipos 4, Czigány 4, Galántai 6 — Nagy I. 4, Gass 6, Páli 6. Edző: Gellei Imre.
    Csere: Kanyári helyett Szekeres (6) az 51., Takács J. helyett Királyvári (5) a 60., Czigány helyett Rózsa (—) a 64., Nagy I. helyett Kovács S. (—) a 71. percben.
    Gólszerző: Újvári az 1., Gass a 3., Fecsku a 62., Csepregi II (11-esből) a 85., Királyvári (11-esből) a 90. percben.
    Szögletarány: 10:6 (6:4) a Békéscsaba javára.

    Egyperces gyászszünettel kezdődött a találkozó a pénteken elhunyt Fiam György emlékére, aki az Előre Spartacus számvizsgáló bizottságának tagja volt.
    Már a 12. másodpercben előnyhöz jutottak a házigazdák. Kezdés után Újvári elment Csepregi és Péter, majd Molnár mellett, s bár kissé jobbra sodródott, mégis az elvetődő Balázs mellett, hét méterről a jobb sarokba talált. 1-0.
    A 3. percben jobb oldalról, majdnem a szögletzászló mellől, bedobáshoz jutottak a vendégek. Leboniczky, Molnár kézilabdázókat is megszégyenítő hatalmas dobása alá szaladt, csak ujjheggyel érintette a labdát, Gass odaért, és öt méterről a jobb sarokba fejelt. 1-1.

    (A rendkívül gyorsan bekapott góltól egyáltalán nem jöttek zavarba a zalaegerszegiek, sőt jó 20 percig szervezettebben játszottak, mint a hazai pálya előnyét élvező lila-fehérek.)
    A 18. percben Újvári iramodott meg a jobb szélen, éles lövése lepattant, majd Takács J. 15 méterről a kapu közepét célozta meg, így Balázs könnyen hárított.
    Tíz perccel később Vígh tört kapura, de Pecsics az utolsó pillanatban, becsúszva szögletre mentett előle, majd Steigerwald távoli lövését ölelte magához a kapus.
    A 32. percben az ötösön álló Gass ügyetlenkedett el egy labdát, és Szabó II. mentett előle.
    A 40. percben Péter 25 m-es szabadrúgása szállt el a jobb kapufa mellett.
    A félidő utolsó izgalmas eseménye a 44. percben: Molnár akart távolról hazaadni, Kanyári zavarta, ugyanakkor Balázs messze kint állt kapujától, s nem sok hiányzott, hogy öngól legyen, ugyanis a labda az oldalhálóban kötött ki...
    SZÜNET UTÁN Fecsku keveredett kapuközelbe, de fölé lőtt, miként a 49. percben egy partdobás után Varga, aki 25 méterről eresztett meg nagy lövést.
    Az 52. percben a túloldalon Pálinak adódott lehetősége, de 16 méterről eleresztett lövését Leboniczky biztosan fogta.
    A 62. percben Újvári, Szekeres volt a labda útja, a balszélső beadásába Molnár is beleért, így a pettyes Fecsku elé pattant, aki négy lépésről a léc alá bombázott. 2-1.
    A 78. percben egy hosszan előrevágott labdával Kovács S. futotta le a védelmet, de a 20 méterre kifutó Leboniczky kivágta előle a labdát.
    A 84. percben Leboniczky kapujától 18 méterre Péter szánta rá magát lövésre, a labda a lábak között utat is talált, de a kapus az utolsó pillanatban szögletre tolta a jobb alsó sarkos lövést.
    A 85. percben büntetőből egyenlítettek a vendégek. Steigerwald buktatta a 16-oson belül Galántait. A 11-est Csepregi értékesítette, úgy, hogy a túloldalra vetődő Leboniczky mellett a jobb felső sarokba lőtte a labdát. 2-2.
    Már mindenki azt hitte, a játékvezető lefújja a találkozót, amikor Pásztor labdájával Vígh ugrott ki a jobb oldalon, már belül járt a 16-oson, amikor Péter hátulról felvágta. Ez is 11-es! A büntetőből Királyvári rúgta a bal alsó sarokba a labdát. 3-2.


    ★ ★ ★

    Mintaszerű középkezdésgól, a túloldalon pedig egy potyaízű találat. Ez a két mozzanat vezette be a találkozót és sokan úgy vélték, vízilabdaszerű eredmény is születhet a kilencven perc alatt.
    Nem így történt. Mindkét csapat alaposan visszavett az iramból. Az első félidő tulajdonképpen nem is érdemel több említést.
    Fordulás után lendületesebb játék következett, a békéscsabaiak egyre tetszetősebb támadásokat szőttek, és ennek meg is lett az eredménye. Támadássorozatukat a két szélsőhátvéd, Vígh és Fabulya is segítette. Némiképp fellazult így a hátsó alakzatuk, de mivel a zalaegerszegiek is egyre többet támadtak, a vendégek védelme is átjáróházzá vált.
    Végül is büntetők alakították ki a végeredményt.

    Süle István: — Drámai fordulatokban gazdag mérkőzésen, nagy hőségben durva egyéni hibáink ellenére megérdemelten nyertünk. Ilyen a futball, ezúttal szerencsénk volt.
    Gellei Imre: — A hazai pálya minden előnyét élvező csapat nyert.
    (Jávor Péter)

    8. Békéscsaba 3 1 1 1 5-5 3
    ...
    14. Zalaegerszeg 3 - 2 1 4-5 2

    Népsport, 1985. augusztus 18. (Arcanum DT)
    Békéscsaba - Zalaegerszeg 3-2 (1-1)
    kép
    Vígh, aki gyakran előretört, veszélyeztetve a zalaegerszegi kaput (Fotó: Fazekas László)

    A két gyors gól után mindenki azt várta, hogy vízilabdaszerű eredmény születik a 90 perc alatt, azonban mindkét csapat „visszafogta” magát, s nem is történt semmi ebben a játékrészben.
    A fordulás után feltámadt a szellő - a meleget enyhítve -, s a békéscsabai csapat is. A vezetés után az ellenfél mindinkább fölébredt, nem véletlen, hogy Galántait már csak hátulról érték el. A büntetőgól után úgy tűnt, a szurkolók belenyugodnak a 2—2-be, nem úgy a játékosok, s egy újabb büntetővel a „sírból hozták vissza” a másik pontot.
    (jávor)

    Békés Megyei Népújság, 1985. augusztus 18.
     
  2. avatar: fgymat
    2022.01.23, 12:21
    Már a 12. másodpercben előnyhöz jutottak a házigaz­dák. Kezdés után Újvári el­ment Csepregi és Péter, majd Molnár mellett, s bár kissé jobbra sodródott, mégis az elvetődő Balázs mellett, hét méterről a jobb sarokba talált.
    1-0

    Népsport
    1985.08.18