magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Szombathelyi Haladás VSE 2 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2015.05.17, 22:55 (szerk.: 2021.09.18, 17:46)
    Közepes első félidő után látványos játék
    Békéscsabai Előre Spartacus - Szombathelyi Haladás VSE 2-1 (1-1)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 5 ezer néző
    V.: Varga L. (Drigán, Aczél)
    Békéscsaba: Gulyás István - Bánfi János, Fabulya György, Ottlakán Mihály - Takó Ferenc, Major László, Csanálosi Miklós, Csató Sándor, Horváth László - Miklya Zoltán, Kanál Zoltán. Edző: Vígh Tibor
    Haladás: Kutasi Csaba - Neudl Gábor, Mikos Tamás, Jagodics Zoltán, Görög István - Marton Róbert, Bognár Zoltán, Illés Béla, Deéry Attila - Csertői Aurél, Schaffer István.
    Edző: Gunyhó Ferenc
    Gól: Illés 28. p. ; Csanálosi 45. p. 11-es ; Miklya 55. p.
    Csere:Bánfi h. Zahorán Zoltán 35.p., Major h. Pásztor József 63. p., Schaffer h. Bartus József 63. p., Deéry h. Tóth Gyula 84. p.
    Sárga lap: Csató 37.p.; Illés 48. p.
    Szögletarány: 5:2 (2:2)

    Az első támadás a vendégeké volt, aminek a végén Marton 12 méterről a jobb kapufa mellé lőtt.
    A 6. percben Csató célozta meg a bal alsó sarkot 18 méterről, ám Kutasi a helyén volt, miként nem sokkal később, amikor ugyancsak Csató kísérletezhetett - igaz, ekkor az ellentétes sarkot nézte ki magának.
    Aztán Miklya verekedte le magát a jobb oldali szögletzászlóig, beadását Major L. túlságosan lágyan gurította, így az a kapus könnyű zsákmánya lett.
    Egy perccel később a kitörő Miklya előtt adódott a gólszerzési alkalom, de a hosszú vágta végén a kifutó kapusba lőtt, az ismétlésbe pedig az őt kísérő Mikos szólt bele.
    A 28. percben váratlan gólt ért el a vendégegyüttes. Marton a jobbösszekötő helyéről egyéni akció után 11 méterről lőtt, ezt még a vetődő Gulyás ujjheggyel kiütötte, vesztére az éppen berobbanó Illés elé, aki öt lépésről laposan a jobb sarokba pofozta a labdát, 0-1.
    A gól után egv sajnálatos sérülés történt. Csertői háttal állt a békéscsabai kapunak, s ollózva akarva azt bevenni, miközben a háta mögött Bánfi fölugrott fejelni. A szombathelyi játékos úgy rúgta meg Bánfit, hogy az az arcához kapva a földre rogyott, majd egy perc múlva a mentő vitte el. (A szünetben megtudtuk, hogy a viharsarkiak utánpótlás válogatott védője orrcsonttörést szenvedett, és a bal szeme is bevérzett. Csertői pedig így fogalmazott: „Úgy kanyarodott felém a labda, hogy csak ollózva érhettem el. Nem láttam senkit körülöttem, Bánfit pedig csak akkor észleltem, amikor már rúgtam a labda felé. Bánt a dolog, s higgyék el, nem volt szándékos.”)
    A folytatásban Csató kapott sárgát Bognár fölvágásáért.
    Csanálosi lövése gyengének bizonyult a 41. percben, így Kutasié lett a pettyes.
    A túloldalt kapustársa hárított a lesgyanús helyzetben kiugró Neudl elől.
    Aztán megint Kutasinak adott munkát Csanálosi, de a vasi kapus szögletre tolta a labdát. Gulyás viszont megfogta Schaffer lövését.
    A 45. percben egyenlített a hazai csapat. Deéry a kiugró Kanált hátulról elkaszálta a 16-oson belül, amiért a játékvezető a büntetőpontra helyeztette a labdát. A 11-est Csanálosi az elmozduló kapus helyére lőtte lágyan, félmagasan, 1-1.
    A szünet előtt még Illés kapott egy sárga lapot Miklya lerántásáért.
    A fordulás után Csanálosi lövése vezette be a második játékrészt,
    majd az 55. percben a vezetést is megszerezte a hazai csapat. Zahorán kitűnő labdával futtatta meg a bal szélen Kanált, aki jól adott középre Miklyának. A békéscsabai csatár a nagy lendületből lefékezett, majd igazított egyet a pettyesen, és ballal, 9 méterről a bal alsó sarokba lőtt, 2-1.
    A 66. percben Csató előtt adódott lehetőség, de a kapust találta el.
    Aztán Csanálosi Horváthot ugratta ki, aki a 16-os sarkáról lőtt, de Kutasi ezúttal is bravúrosan hárított.
    A 74. percben egy szögletet követően nagy tűzijáték alakult ki Kutasi kapuja előtt. Először Kanál lövése, majd Zahorán ismétlése pattant ki a védőkről, végül Csató célzott 8 méterről, de ezt ismét a kapus tette ártalmatlanná.
    A mérkőzés lefújása előtt egyenlíthetett volna a Haladás. Fabulya egy lépéssel a 16-os előtt a kiugró Bognárt fölvágta. A szabadrúgást a sértett végezte el, s a labda a jobb kapufa tövén csattant. Az ismétlési lehetőség Görög előtt adódott, de a szombathelyi védő fölé fejelt. kép
    Csanálosi egyenlítő - 11-es - gólja (Fotó: Béla Ottó)

    Két nagy lendülettel kezdő csapat játékát figyelhette a nyitányhoz képest szokatlanul gyér számú szurkolósereg.
    A tikkasztó meleg sem vette el a játékosok kedvét, egyre-másra veszélyeztették a kapukat. Ugyan némi mezőnyfölényt harcolt ki a Békéscsaba, mégis meglepetésre a vendégek jutottak előnyhöz. Csak az első félidő hosszabbításában tudott egyenlíteni a hazai csapat.
    A fordulás után a békéscsabaiak ott folytatták, ahol a szünet előtt abbahagyták, sőt még fokozni is tudták az iramot. Amennyire rákapcsolt a hazai csapat, annyira visszaestek a szombathelyiek, mi több, nemcsak elképzelés nélkül játszottak, hanem egyre fáradtabb együttes benyomását is keltették. Talán egyedül Kutasi nyújtott egyenletesen megbízható teljesítményt, így a kapusnak köszönhetik a Vas megyeiek, hogy nem kaptak több gólt.
    A viharsarkiak megérdemelten nyertek a szezonnyitón.

    Jó: Gulyás, Takó, Csató, Miklya, Kanál, ill. Kutasi, Bognár, Marton.

    Nyilatkozatok
    Vígh Tibor: — A nagy melegben nehéz mérkőzést vívtunk. Ellentétes félidő után a második játékrészben megnyugodott a csapat, és azt játszotta. amit kell. A gólhelyzetek alapján rászolgáltunk a győzelemre.
    Gunyhó Ferenc: — Az eredmény nem eldőlt, hanem eldöntötték. Jól játszottunk, érdemtelenül szenvedtünk vereséget.
    (Jávor Péter)

    2. Békéscsaba 1 1 - - 2-1 3
    ...
    12. Haladás 1 - - 1 1-2 -

    Békés Megyei Népújság, 1989. augusztus 14.