magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Váci Izzó MTE 0 : 0 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2015.05.25, 21:19 (szerk.: 2021.09.19, 22:59)
  Ez a „matiné” könnyen feledhető
  Békéscsabai Előre Spartacus - Váci Izzó MTE 0-0


  NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 3 ezer néző
  Vezette: Bognár István (Stamler Péter, Lója László)
  Békéscsaba: Gulyás István - Szenti Zoltán, Fabulya György, Ottlakán Mihály, Bánfi János (Belvon Attila 70. p.) - Mracskó Mihály, Pásztor József, Csanálosi Miklós, Horváth László (Csató Sándor 51. p.) - Major László, Miklya Zoltán Edző: Vígh Tibor
  Vác: Gelei Károly - Kosztolnik Tamás, Talapa Tibor, Szemere Zoltán, Csima György (Balogh I Zoltán 86. p.) - Nagy Tibor, Gyimesi Attila, Víg Péter, Romanek János - Répási László, Farkas Csaba (Fekete Alfréd 60. p.) Edző:Csank János
  Sárga lap: Gyimesi 34. p. ; Fabulya 57. p. ; Talapa 59. p. ; Csanálosi 86. p.
  Szögletarány: 12:4 (7:1)

  Az első percben Gulyás kapujában táncolt a labda Répási jóvoltából, ám ezt megelőzően a játékvezető már lest fújt.
  A folytatásban Csanálosi 18 méterről leadott lövésébe lépett bele egy védő, így az Gelei könnyű zsákmánya lett.
  A 11. percben gólszerzési alkalmat szalasztott el a vendégcsapat, amikor Répási először Bánfit, aztán Fabulyát kicselezte, majd a kifutó és elfekvő Gulyás mellett - igaz, kissé jobbra kisodródva - az oldalhálóba lőtt.
  A 13. percben Horváth a bal szögletzászlótól jól ívelt be, azonban Csanálosi hét méterről, senkitől sem zavartatva fölé fejelte a labdát.
  A 22. percben Miklya bal alsó sarkos lövését fogta Gelei.
  Két perccel később Pásztor jobb oldali szöglete után Mracskó 25 méterről csúnyán mellé durrantott.
  A 28. percben ismét nagy gólszerzési alkalmat szalasztott el a váci csapat, amikor Farkas tört előre, két társa kíséretében, s csak Ottlakán állt velük szemben. Farkas
  Répásival kényszerítőzött, majd nyolc méterről, senkitől sem zavartatva, a már elfekvő Gulyás mellett a jobb kapufa tövét találta telibe.
  A 34. percben Gyimesi kapott sárga lapos figyelmeztetést, miután Pásztort alaposan helybenhagyta.
  A szünetig hátralevő időben érdemleges esemény már nem történt a pályán.
  A fordulás után Major L. előtt adódott lehetőség, ám a kapusba lőtt.
  Az 55. percben Gelei a 16-oson kívülre kifutva tisztázott Major L. elől.
  Ezután Fabulyának járt ki a sárga lap, mivel elütötte Farkast, s hasonló sorsra jutott Talapa, aki az 59. percben Miklyát terítette le.
  A 67. percben Nagy 22 méteres váratlan lövését Gulyás a bal felső sarok elől öklözte ki szögletre.
  A 78. percben összeszaladtak a békéscsabai védők, ezáltal nagy lehetőség adódott Víg előtt, aki viszont 15 méterről gyatrán mellé lőtt.
  A 81. percben Romanek a bal oldalvonal mentén végigszáguldott, jól lőtt be, Fekete kapásból megcélozta a jobb felső sarkot, de Gulyás nagy bravúrral, vetődve szögletre tolta a pettyest.
  A lefújás előtti percekben Pásztor jobb oldali szögletét röviden öklözte ki Gelei, Csanálosi egyből visszaemelt a kapura, de a gólvonalon álló Fekete szögletre fejelte a labdát.
  kép
  Egy ritka jelenet, amikor Geleinek, a váci kapusnak közbe kellett avatkoznia. Ugyanis meglehetősen ritkán forogtak veszélyben a kapuk e szerda délután (Fotó: Fazekas Ferenc)

  Nagy várakozás előzte meg a mérkőzést, két okból is. Részint a szurkolók és Vígh Tibor vezető edző abban bízott, hogy Pécsett megtört a varázs, pontot raboltak, s ezáltal megkezdhetik ismét a felzárkózást a középmezőnyhöz - éppen a gyengélkedő váciak elleni esetleges győzelemmel. Másrészt pedig kíváncsiak voltak arra, hogyan tudott az egykori viharsarki vezető edző, Csank János fölkészülni „Békéscsabából”.
  Nos, a játék azt bizonyította, hogy mindkét csapat a „helyén van” a tabellán. Rendkívül unalmasan peregtek a percek, eseményt alig jegyezhetett föl a krónikás, annál gyakrabban bosszankodhattunk az alapvető technikai hiányosságok miatt, amelyet mindkét csapat játékosai gyakorta bemutattak. Baj volt a labdakezeléssel, más esetben az indításokkal, passzokkal.
  Talán egyedül - a két kapuson kívül - a nagy játékmester, a veterán Pásztor József dicsérhető, aki sokszor próbálta kiugratni csapattársait, ám a csatárok vagy lemaradtak a labdáról, vagy túlkombinálták a kevés helyzetet is. A kritikán aluli játékot az utolsó negyedórában mind gyakrabban felhangzó füttykoncert is alátámasztotta.
  Jó: Gulyás, Pásztor, ill. Gelei.

  Nyilatkozatok
  Vígh Tibor: — Igazságos eredmény született. Az első 45 percben a Vác, a másodikban mi támadtunk többet.
  Csank János: — A nagy tét miatt inkább csak a küzdőjelleg dominált. Kínálkozó helyzeteinket nem tudtuk góllá váltani, így végig nyílt maradt a mérkőzés.
  (Jávor Péter)

  14. Békéscsaba 9 2 2 5 5-12 8
  15. Vác 9 1 4 4 7-11 7

  Békés Megyei Népújság, 1989. október 5.; futball 1989-1992