magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Budapesti Honvéd SE 3 : 2 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2015.05.28, 22:13 (szerk.: 2021.09.25, 22:35)
    A 90. percben jött a három pont
    Békéscsabai Előre Spartacus - Bp. Honvéd 3-2 (2-0)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 9 ezer néző
    Vezette: Varga László (Szilágyi Sándor, Ring János)
    Békéscsaba: Gulyás István - Szenti Zoltán, Ottlakán Mihály, Csató Sándor, Fabulya György - Belvon Attila, Pásztor József (Takó Ferenc 82. p.), Mracskó Mihály, Csanálosi Miklós - Zsinka János (Major Sándor 86. p.), Miklya Zoltán Edző: Vígh Tibor
    Bp. Honvéd: Disztl Péter - Sallai Sándor (Bánfi János 33. p.), Ács Gusztáv, Csuhay József, Szíjjártó István - Jenei Sándor (Kámán Attila 56. p.), Fodor Imre, Csábi József - Sass János, Gregor József, Csehi Tibor Edző: Haász Sándor
    Gól: Csanálosi 33. p. ; Fabulya 44. p. ; Fodor 60. p. 11-es ; Csehi 72. p. ; Csató 90. p.
    Sárga lap: Fabulya 25. p. ; Ottlakán 83. p.
    Kiállítva: Bánfi 70. p.
    Szögletarány: 4:4 (3:1)

    Rövid ideig tartó hózápor előzte meg a találkozót. Aztán a sípszó előtt köszöntötték a békéscsabaiak játékmesterét, Pásztor Józsefet, 350. NB I-es mérkőzése alkalmából. Ugyancsak a krónikához tartozik, hogy egyperces gyászszünettel emlékeztek meg a tragikus körülmények főzött elhunyt Videoton-edző, Kaszás Gábor emlékére.

    Sokáig nem történt semmi, majd a 10. percben Belvon célozta meg a jobb alsó sarkot, de a lapos lövés Disztl Péteré lett.
    Hat perccel később Sass kétszer is szabálytalankodott, amit Fabulya, a csapatkapitány ugyancsak „kikért” magának.
    A 23. percben Miklya emelgette a labdát jól, Mracskó rajtolt az átadásra, de az utolsó pillanatban a védők tisztáztak előle.
    A 25. percben villant az első sárga lap, amit Fabulya kapott reklamálásért.
    A 30. percben Fodor cselezgetett a védők között, de aztán gyengén rúgta meg a labdát, így azt Gulyás könnyedén megfogta.
    A 33. percben szerezte meg a vezetést a hazai csapat. Miklya két csellel becsapta Sallait a bal oldalon, jól gurított vissza Csanálosinak, aki az elkésve kiinduló Disztl hasa alatt lőtt a kapu közepébe, nyolc méterről, 1-0.
    Nem sokkal később a lesre játszó védők közül Pásztor lépett ki, jó beadását Zsinka elől Disztl elhalászta.
    Mindkét oldalon egy-egy szabadrúgás következett. Először Fodor a 16- os bal sarkáról célozta meg nagy erővel a békéscsabai kaput, de Gulyás a helyén volt.
    A túloldalon a 16-os jobb sarkához tették le a labdát, Pásztor futott neki, de csak legurította a mögüle induló Fabulya elé, aki lapos, középerős lövéssel vette be az ismét elalvó Disztl kapuját, 2-0.
    A szünet után ismét Fodor csavarhatta kapura a labdát szabadrúgásból, de a kéttagú sorfal mögött jól helyezkedő Gulyás ártalmatlanná tette.
    A 60. percben szépítettek a fővárosiak. Ottlakán becsúszott a kitörő Kámánnak, aki áthuppant a békéscsabai védő lábán. Egyesek meglepetésére a játékvezető a büntetőpontra tetette a labdát. Fodor a jobbra vetődő Gulyás mellett a kapu bal oldalába lőtte félmagasan a labdát, 2-1.
    A 68. percben Sass alakítása után mindenki gólt kiáltott ismét, ám az elvetődő Gulyás lábán megpattant a labda, és az a kapu mögé hullt.
    A 70. percben Miklya bújt ki jól a védők közül, Bánfi már csak utolérni és elkaszálni tudta, amiért a játékvezető piros lappal honorálta az alakítást.
    A 72. percben egyenlített a piros-fehér gárda. Egy szabadrúgást Fodor adott be jobbról, s Csehi magasra fölugorva, hét méterről fejelt az elalvó védők között a kapuba, 2-2.
    A 83. percben Ottlakánnak dukált a sárga lap Kámán fölvágásáért.
    Már mindenki az óráját nézte, amikor megszerezte a győztes gólt a viharsarki együttes.
    Szijjártó röviden csúsztatta haza a labdát, amire Miklya rácsapott. Disztl kiindult a békéscsabai csatár elé, s Miklya úgy lőtt el Disztl mellett, hogy a kapus lábáról a 16-os vonalon álló Csató elé pattant a pettyes, aki kapásból megcélozta a Csuhay által őrzött kaput. A fővárosiak védője már csak a gólvonalon túl tudott beleérni a labdába. 3-2.kép
    Disztl verve, Csanálosi gólja a hálóban táncol. Ezzel vezetett 1—0-ra az Előre Spartacus a Bp. Honvéd ellen. (Fotó: Fazekas Ferenc)

    Nehezen bontakozott ki a két csapat, s hamarabb kapott lábra a hazai együttes. Jó néhány formás támadást vezetve hamar dűlőre vitték a dolgot. Igaz, a kétgólos előnyükhöz hozzájárult az is, hogy Disztl két óriási hibát követett el.
    A fordulás után viszont a békéscsabaiak rá akartak ülni az eredményre, igyekeztek lassítani a játékot. Egy vitatható 11-essel alaposan fölhozták a piros-fehéreket, akik a talált gól után nagyobb sebességre kapcsoltak, míg a hazaiak nem tudtak ritmust váltani. Álmosan futballoztak, így törvényszerűen jött az egyenlítő gól.
    Már-már mindenki elkönyvelte a döntetlent, amikor Szijjártó és Disztl közös nagy hibájából sikerült a békéscsabaiaknak az utolsó másodpercben gólt elérniük, s így az őszi, bravúros, Bozsik-stadionbeli győzelem után ismét három pontot „kaszálhattak” a Bp. Honvéddal szemben.
    Jó: Fabulya, Pásztor, Csanálosi, Miklya, ill. Fodor, Sass.

    Nyilatkozatok
    Vígh Tibor: — Izgalmas mérkőzésen egy harcos ellenfelet sikerült legyőznünk.
    Haász Sándor: — A két gól mellett egy óriási „bakot” is lőttünk.
    (Jávor Péter)

    8. Békéscsaba 17 6 4 7 13-20 22
    ...
    11. Bp. Honvéd 17 5 4 8 18-22 19

    Békés Megyei Népújság, 1990. március 5.; futball 1989-1992